mzv.cz (MZv ČR)
Ze světa  |  21.08.2023 11:29:00

Silná účast českých firem na rekordním ročníku inovačního start-up veletrhu v Düsseldorfu


Pod heslem "The Future of Tech" sdružuje Digital Innovation Hub Düsseldorf od roku 2016 začínající podnikatele a stal se z něj největší veletrh B2B v start-upové branži v Německu. V roce 2023 byl 7. ročník veletrhu pro start-upy ještě větší – pořadatelům se podařilo docílit rekordního počtu účastníků – přes 300 firem, z nich více než 1/4 zahraničních, a více než 4,5 tis. návštěvníků v Arealu Böhler v Düsseldorfu.

Součástí veletrhu jsou i pre-eventy a match-makingové workshopy a diskusní panely konané před a po jednodenní akci. Velkou pozornost přilákal letošní Evropský AI summit.

Český generální konzulát v Düsseldorfu uspořádal v rámci Projektu na podporu ekonomické diplomacie (PROPED) v úzké kooperaci s kancelářemi CzechInvest a CzechTrade letos největší přehlídku českých start-upů v Evropě. Prezentovalo se celkem deset inovativních firem, z toho sedm vystavovalo v rámci českého národního stánku: Neatech, Aiviro, Spacemakers, Mainware, InovecTech, Vocalls, CCFR SOFTWARE. Tři firmy VirtualLab, CGP a Brno Logic získaly účast v tzv. International Start-up Booster. Převážně mladí lidé prezentující své start-upy měli příležitost potkat potenciální investory, seznámit se s aktuálními trendy a nejdiskutovanějšími tématy současnosti. Návštěvníci veletrhu rádi vyhledávají tento mezinárodní a stále rostoucí event také za účelem poznání start-upového ekosystému a fungování jeho zákonitostí.

Veletrh Digital Demo Day již dávno překročil hranice digitální branže a stále více se dostávají do popředí oblasti HealthTech, HighTech a GreenTech. Také proto organizátor Digital Innovation Hub hodlá na svou sedmiletou tradici navázat v příštím roce (zahájení je avizováno na 22. 8. 2024) pod názvem Future Tech Fest. Viditelně silným tématem současného ročníku byla umělá inteligence a z oborů stály v popředí zájmu zejména medicína, komunikace, udržitelnost a výzkum. I v těchto oblastech mohlo Česko díky projektu na podporu ekonomické diplomacie v Düsseldorfu prezentovat svůj potenciál coby země inovátorů a technologicky vyspělých řešení. Jak organizátorům potvrdily zúčastněné české start-upy, síťování a navazování osobních kontaktů je nadále důležité i ve světě vyspělých technologií.

Česko je tradiční partner Německa a není to jinak ani v technologiích. Německý trh je pro české start-upy jeden z nejdůležitějších a účast na podobných akcích jako je Digital Demo Day otvírá českým technologickým společnostem dveře pro jejich expanzi do zahraničí.

Hlavní město Severního Porýní-Vestfálska Düsseldorf se z hlediska start-upové scény vyvíjí velmi dynamicky – sídlí zde více než 550 začínajících technologických firem s více než 6 tis. zaměstnanci. Oproti loňskému roku to znamená přírůstek 11 %. Rámcové podmínky pro podhoubí start-upů zaměřených na podnikatelské modely B2B jsou v Düsseldorfu a okolí naprosto vynikající: v okruhu 50 km sídlí 557 tis. podniků a bydlí 13,5 mil. obyvatel.

Autorka: Kristina Larischová, generální konzulka

Galerie


Digital Demo Day 2023


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688