Virtuos otevírá Virtuos Labs v Praze a rozšiřuje tak své možnosti v oblasti vývoje her

Čtvrté studio ze sítě Virtuos Labs bude pod vedením zkušených vývojářů poskytovat řešení v oblasti síťové komunikace, uživatelského rozhraní, mobilních platforem a optimalizace.

Virtuos, přední světový vývojář videoher, dnes oznámil otevření Virtuos Labs v Praze. Toto studio se bude věnovat oblasti sítí, uživatelského rozhraní, mobilních platforem a optimalizace. Partneři budou moci využívat podporu studia, co se týče online služeb, vývoje a provozu softwaru (DevOps), implementace uživatelského rozhraní do her, společného vývoje mobilních her a adaptace PC a konzolových her na mobilní zařízení, optimalizace výkonu CPU a GPU pro hry na všech platformách a dalších řešení.

Virtuos Labs v Praze je čtvrtým studiem ze sítě Virtuos Labs, která poskytuje pokročilá technická řešení v oblasti komerčních i vlastních enginů. V jeho čele bude na pozici generálního ředitele Jan Herodes, který má více než 15 let zkušeností s produkcí mobilních her i se živým provozem (LiveOps). Svou kariéru zahájil jako novinář specializovaný na videohry, poté působil jako produktový manažer a producent ve společnostech Disney Interactive Studios, Bohemia Interactive a Keen Software House. Dosud se podílel na vývoji vice než 30 her včetně titulů Pirates of the Caribbean: Master of the Seas, Thor: Son of Asgard, Finding Nemo, Space Engineers (DLCs) nebo Ylands.

Jan k tomu řekl: "Dobré jméno herních vývojářů v České republice posledních několik let dramaticky posiluje a Praha, jako atraktivní metropole, je toho nedílnou součástí. Přispívá k tomu i rychle rostoucí počet talentů díky programům místních univerzit, které se nově zaměřují na vývoj her. Jsem si jistý, že Virtuos Labs v Praze bude těžit ze spojení zkušených veteránů a mladých a schopných talentů, což povede k růstu a dalšímu zlepšení již tak dobrého jména herního vývoje v České republice."

Virtuos Labs v Praze aktivně nabírá nové zaměstnance a do konce roku 2023 se chce rozšířit na 20 pracovníků. Bude spolupracovat se stávajícími studii Virtuos Labs v Lyonu, Montpellier a Varšavě a doplní jejich odbornost v oblasti výzkumu a vývoje, vývoje vlastního herního enginu a grafického vykreslování. Mezi projekty, na kterých se nyní pracuje, patří vývoj platformy pro sledování výkonu a automatizované testování, procedurální kinematografický nástroj na míru a funkce přizpůsobení uživatelského rozhraní a hráčů.

Tým inženýrů povede technický ředitel Otakar Nieder. Otakar má 21 let zkušeností s programováním her a simulací, z čehož značnou část strávil vedením inženýrského týmu ve společnosti Bohemia Interactive Simulations. Během své kariéry pracoval na titulech ze série UFO a také na nástrojích pro Arma 2. Poslední dva roky působil jako technický ředitel ve společnosti Grip Studios, kde vedl tým inženýrů podílejících se na vývoji několika významných her.

Virtuos Labs v Praze rozšiřuje rozsáhlou evropskou působnost společnosti Virtuos, která zaměstnává více než 500 zaměstnanců v sedmi studiích v regionu. V uplynulém roce společnost Virtuos rozšířila svou globální působnost a založila Virtuos Labs ve Varšavě a Montpellier a také studia v Kuala Lumpuru a Dalatu.

O společnosti Virtuos

Společnost Virtuos byla založena v roce 2004 a je jednou z největších nezávislých společností zabývajících se vývojem videoher. Sídlí v Singapuru a má více než 3500 zaměstnanců ve 22 pobočkách v Asii, Evropě a Severní Americe. Specializuje se na kompletní vývoj her a uměleckou produkci a dodává vysoce kvalitní obsah pro více než 1500 her pro konzole, PC a mobilní zařízení. Mezi její klienty patří 23 z 25 největších herních společností na světě. Navštivte stránky www.virtuosgames.com a zjistěte, jak můžeme společně vylepšovat hry.

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/2187242/Jan_Herodes.jpg

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/2187241/Otakar_Nieder.jpg

KONTAKT: pr@virtuosgames.com; Chester Tan, virtuos@wachsman.com, +65 9062 2613

Klíčová slova Singapur-hry-počítače-Virtuos

Oblast
Asie, Austrálie (as)

Kategorie
Služby, cestovní ruch
IT, telekomunikace

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.