Grázlík Miki

Pokud si pamatujete na seriál Třetí patro, jistě si v něm vzpomenete i na Antonína Duchoslava. Právě v něm totiž herec exceloval v roli grázlíka Mikiho

Kariéra Antonína Duchoslava začala v 17 letech a byla poměrně krátká. Za tu dobu však Antonín stihl velké množství výrazných rolí, díky kterým ho každý poznává dodnes. 

Svou vizáží byl jako stvořený pro záporné hrdiny. Postava grázlíka Mikiho tak není jedinou postavou, se kterou si lidé Antonína Duchoslava spojují. Byla to především postava svérázného Vikyho Cabadaje z filmu Sněženky a Machři, který vznikl v roce 1982. 

Od té doby se objevil v celé řadě filmů a seriálů, jako Láska z pasáže, Krvavý román nebo Raftáci. Pak se na nějaký čas z filmového plátna vypařil. Kam zmizel a jak vypadá život Antonína Duchoslava dnes? 

Co dělá dnes?

Návrat Antonína Duchoslava s filmem Adam a jeho poslední cesta, kde si zahrál vedle českého mistra světa ve freestyle motocrossu Libora Podmola, přinesl příjemné překvapení pro všechny fanoušky.

Pro více informací se podívejte na toto video: 

Zdroj: Youtube

Přesto se Duchoslav, který kdysi exceloval na filmovém plátně, dnes k filmovým projektům staví opatrněji. „Já už jsem si nechal jenom divadlo," uvedl herec, který dodal, že zajímavým filmovým nabídkám je ale stále otevřený.

Kdysi úspěšný herec však po filmové kariéře už netouží jako dřív. Soustředí se především na své divadelní aktivity a věnuje se rodině. Byl několik let ženatý a s bývalou manželkou Klárou má dva syny, Antona a Jana

Kromě ochotnictví se Duchoslav věnuje také politice. Aktivně se zabýval oblastí vodního hospodářství a jeho optimalizací. Bývalá hvězda filmového a televizního plátna se tedy rozhodně nenudí. 

Osudnou mu ale už navždy bude právě role Vikyho Cabadaje. Duchoslava katapultovala do záře reflektorů. Jak sám později přiznal, svou nově nabytou slávu tehdy neuměl zpracovat a díky problémovému chování se dokonce dostal do vězení. 

„Trochu jsem se z toho tehdy zbláznil. Na střet s publikem a slávou jsem nebyl připravený. Choval jsem se jako hlupák. Vůbec jsem nevěděl, jak to mám uchopit. Měl jsem pocit, že jsem někdo a něco znamenám,“ přiznal po letech herec, který si dnes uvědomuje, že větší sláva rozhodně neznamená lepší život. 

Zdroje: www.csfd.cz, cs.wikipedia.org, www.fdb.cz