Osmadvacetiletý rodák z Ústí nad Orlicí už v roce 2017 absolvoval Giro d'Italia. Tehdy v dresu CCC dokončil na 45. místě, ale později se na tři roky vrátil do českého týmu Elkov Kasper a odtud opět zamířil do zahraničního angažmá. Tentokrát do Španělska, vyhlédl si ho totiž velmi tradiční tým Caja Rural Seguros RGA. Schlegel zde jezdí druhým rokem, ale zatím se na mezinárodní scéně moc neukázal a loni ani nemohl startovat na Vueltě, protože jeho tým nebyl vybrán. Tentokrát by se mohl předvést v některých únicích.  

Letos je Caja Rural zpět ve startovní listině a od pořadatelů to bylo dobré rozhodnutí, protože například Burgos-BH má na kontě jen šest vítězství, Euskaltel dvě vítězství a Kern Pharma dokonce pouze jedno, zatímco Caja Rural už jedenáct, včetně nedávného triumfu Dana Babora v etapě Okolo Portugalska. Pro jezdce v zeleno-bílých trikotech je Vuelta vrcholem sezóny a o nominaci byl velký boj. Osmička vybraných cyklistů má za sebou vysokohorské soustředění v Sierra Nevadě, které jim zabralo velkou část letní sezóny.  

Kromě Schlegela mají s Grand Tours zkušenosti pouze Fernando Barceló a Jefferson Cepeda. Domácí Barceló se Vuelty zúčastnil už třikrát, Ekvádorec Cepeda zatím dvakrát. Úplnými nováčky jsou Španěl Abel Balderstone, venezuelský šampion Orluis Aular, Španělé Joel Nicolau, David González a Jon Barrenetxea.

"Jsme velmi natěšení a před nejdůležitějším závodem roku jsme si dali záležet. Vybrali jsme všestranný tým pro všechny terény a dali jsme příležitost mladým jezdcům, aby se ukázali, protože na Vueltě se představí šest debutantů," říká Juan Manuel Hernández, manažer Caja Rural Seguros RGA. 

"Těchto osm jezdců mohlo téměř měsíc trénovat společně a soustředěně ve vysoké nadmořské výšce, aby byli před největším cílem roku 100%. Máme za sebou dobrý rok s 12 vítězstvími, ale jsme hladoví po dalších, mnoha dalších. Od naší poslední účasti na Vueltě uplynuly dva roky a jsme velmi vděční společnosti Unipublic, že nám dala novou příležitost dokázat, že jsme hodni tak prestižního pozvání," pokračuje Hernández.

Jezdci Caja Rural by měli být velmi aktivní v dlouhých únicích, ale nejde jen o prezentaci sponzorů, tým chce opravdu uspět. "Cílem je vyhrát etapu, jsme si vědomi, že nás čekají tři velmi náročné týdny se soupeři nejvyšší úrovně, a proto jsme se připravili na to, abychom byli na vrcholu formy. Bezpochyby do toho dáme vše, abychom Caja Rural a Seguros RGA dovedli na vrchol."

Vítězství v jedné z etap by pro Caja Rural Seguros RGA bylo obrovským úspěchem, protože naposledy se jim to podařilo v roce 2012! Tehdy Antonio Piedra vyhrál horskou etapu s cílem na Lagos de Covadonga.