V Plzni na Lochotíně přivítají školní rok pohybem

23.08.2023 9:07

Hurá do školy aneb Děti, hýbejte se. Tak se jmenuje akce, která se uskuteční v sobotu 2. září od 14 do 18 hodin v parku U Bazénu na Lochotíně, a to u příležitosti zahájení nového školního roku.

CG0A6381

Jak už název napovídá, odpoledne bude laděné hlavně sportovně. Velkým lákadlem bude soutěž o koloběžku, autogramiáda fotbalisty Davida Limberského anebo kouzelnická show.

„Pohyb je důležitý a je třeba jej rozvíjet už v raném věku. I proto jsme se rozhodli připravit akci ve sportovním duchu. Děti budou na jednotlivých stanovištích sbírat razítka do speciální kartičky. Až budou mít všechna, kartičku odevzdají a v závěru z nich budeme losovat vítěze. Děti mohou vyhrát zajímavé sportovní ceny, přičemž nejhodnotnější z nich bude koloběžka,“ prozradila starostka Jedničky Ivana Bubeníčková.

Děti čeká dohromady osm soutěžních stanovišť. Tři z nich připraví Nadace sportující mládeže a dvě budou v režii házenkářek DHC Plzeň. Na dalších stanovištích se bude hrát stolní Stiga hokej s klubem Gladiators Plzeň, florbal v podání klubu Gorily Plzeň a pozemní hokej, který zajistí klub HC 1970 Bolevec.

Na akci bude také tým z Krašovská Aktivity centra, který vystoupí na speciálních trampolínách, jež si pak budou moci vyzkoušet i návštěvníci. Prostor dostanou také parkouristé, neboť právě na Krašovské je největší parkourové hřiště v republice. Návštěvníci se pak mohou těšit ještě na taneční vystoupení a workshop.

S originální sestavou se pak budou prezentovat Cheerleaders Jaguars, kteří fungují pod hlavičkou Střediska volného času RADOVÁNEK. Na akci vystoupí také děti z kroužku Street dance a svou originální sestavu předvedou mažoretky.

I když bude odpoledne zaměřené hlavně na sport, součástí programu bude též vystoupení kouzelníka Štěpána Šmída a chybět nebude ani oblíbené malování na obličej.

 

Program

14:00 Zahájení dětského sportovního dne

14:10 Radovánek – Cheerleaders Jaguars, Street dance, mažoretky

15:00 Kouzelník Štěpán Šmíd

15:30 Krašovská Aktivity centrum – trampolínky

16:00 Kouzelník Štěpán Šmíd

16:30 Krašovská Aktivity centrum – vystoupení parkouristů

17:00 Krašovská Aktivity centrum – taneční vystoupení & workshop

17:30 Losování vítězů z vyplněných kartiček

18:00 Ukončení akce

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24