top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraPetr Žáček

Potřebuji kvalitní fotky při prodeji nemovitosti nebo je to jen tah realitek?


Na trhu nemovitostí je v současné době tvrdá konkurence. Jak zaujmout a co nejrychleji vzbudit zájem potenciálních kupujících? Řešení nabízí kvalitní fotografie nemovitosti, které mají jednoznačně největší vliv na první dojem kupujících.


Kupující nemovitostí jsou velmi citliví na kvalitu fotografií, které vidí u jakékoliv nabídky. Pokud jsou vaše snímky podprůměrné, může je to odradit a přimět je přejít k jiné nabídce, která lépe vyhovuje jejich potřebám a představám. To platí i pro realitní makléře, kteří se specializují na digitální prodej nemovitostí prostřednictvím webových stránek nebo aplikací - jejich fotografie by měly být vynikající a představovat nejlepší vlastnosti prostoru.


Kvalitní fotografie jsou důležité pro všechny nemovitosti, bez ohledu na jejich cenovou kategorii. Zákazníci si pravděpodobně všimnou rozdílu mezi nabídkou s profesionálními fotografiemi a jinou nabídkou stejného domu se špatnými fotografiemi. Konsistentní používání kvalitních fotografií rovněž usnadňuje nástrojům pro porovnávání cen přesné zobrazení hodnoty jednotlivých nemovitostí.


Profesionální fotografie nemovitostí mají mnoho výhod. Nejenže dokážou zcela změnit způsob, jakým kupující vnímají vaši nabídku, ale také vyvolávají pozitivní reakce a pomáhají lidem představit si, jak se jim v nemovitosti bude bydlet. Naopak nekvalitní fotografie lidi od prohlídky nemovitosti odrazují.


Kvalitní fotografie také signalizují profesionalitu a pečlivost. Potenciální kupující mohou mít pocit, že pokud jste ochotni investovat čas a peníze do profesionálních fotografií, pravděpodobně budete věnovat stejnou pozornost i ostatním aspektům prodeje. To v nich může vyvolat touhu spolupracovat s takovým realitním makléřem, který je orientovaný na detaily a tím snižuje stres z nákupu nemovitosti.


Profesionální fotografie vám také umožňují rozšířit možnosti zveřejnění vaší nabídky online a oslovit tak větší publikum. Můžete například použít různé fotografie na různých webových stránkách a zvýšit tak dosah vaší nabídky.



Profesionální fotografie se však liší od amatérských snímků. Zatímco amatérské snímky jsou obvykle rychlé fotky pořízené telefonem, profesionální fotografie vyžadují čas, úsilí a důraz na detaily. Profesionální fotografové používají různé techniky a nastavení, aby získali co nejlepší fotografie, zatímco amatérské fotografie obvykle vypadají méně esteticky a nezachycují skutečnou krásu prostoru.


Při výběru fotografií pro inzerci nemovitostí je důležité zvážit, které typy snímků nejlépe prezentují vaši nemovitost. Často se ukáže, že nejlepšími fotografiemi pro zobrazení v nabídce jsou exteriérové snímky, které využívají výhod sousedství nebo okolí.


Jak pořídit skvělé fotografie pro inzerci nemovitostí? Měli byste se ujistit, že je nemovitost čistá a uklizená, využívat přirozené světlo a fotografii pořídit z různých úhlů. To vše pomůže prezentovat vaši nemovitost v tom nejlepším světle.


V současné konkurenční době je tedy kvalita fotografií pro inzerci nemovitostí nezbytná. Není to jen tah realitek, ale jedna z klíčových cest, jak vyniknout a získat potenciální kupce. Při pořizování fotografií pro realitní inzeráty je však důležité pamatovat, že méně je někdy více.


V současné době, kdy je nemovitostní trh extrémně konkurenční, se zdá, že fotografování nemovitostí je nezbytné pro úspěch. Kvalitní fotografie vás mohou významně odlišit od konkurence a zvýšit vaše šance na prodej. Přestože mohou někteří tvrdit, že se jedná jen o tah realitních kanceláří, dokáže to mnoho lidí přesvědčit k nákupu nemovitosti. Jedná se tedy o investici, která se vyplatí.



10 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page