Na zloděje platí super pojistka- Sjednat ji dnes můžete i z domu

Komerční sdělení - Koupili jste si domů velkou televizi, pár drahých spotřebičů nebo pomocníků do kuchyně? Bojíte se, že váš domov navštíví zloděj a odnese si vše, co doma máte a vy si pak budete muset pořídit nové pomocníky do domácnosti? Sjednejte si pojištění majetku a buďte v klidu. Vstupu zloděje do domu sice nezabrání, ale aspoň díky ní získáte peníze na nákup nových věcí.

Ilustrační foto

Že se bojíte nejen toho, že vás vykradou, ale také poničí okolí domu, posprejují fasádu, poničí chodník? I proti tomu se dá pojistit.

Pojištění majetku se dá dále dělit

Každý byt nebo dům by měl mít sjednané pojištění majetku. To je jasná věc. Sice na to často zapomeneme a svoji chybu si uvědomíme, když nás potká první nepříjemnost, nic to ale nemění na tom, že pojištění majetku patří mezi pojištění, na kterých se nevyplácí šetřit. Víte ale, že se dá dělit na dvě části, a to na pojištění domácnosti a pojištění nemovitosti?

Pojištění domácnosti chrání movité věci u vás doma

Ať už se bojíte toho, že vás někdo vykrade, vyteče vám voda z akvárka nebo si vyplavíte byt, pojištění domácnosti se postará o to, že budete mít finance na pořízení nových věcí. Tedy alespoň tehdy, pokud ke škodě došlo neúmyslně.

Víte, že pojištění domácnosti se vztahuje nejen na nábytek, elektroniku, věci osobní potřeby, knihy, cennosti nebo sportovní potřeby, ale často i na stavební součásti, za které se považuje třeba kuchyňská linka nebo plovoucí podlaha? A když přijde na prostory, nemusí nutně jít jen o obyvatelné prostory, ale i o sklep nebo půdu.

Krádež není jediné riziko, které pojištění domácnosti kryje

Proti jakým škodám můžete svoji domácnost pojistit? Krádež přece není jediným rizikem, které hrozí. Máte pravdu, pojistit se můžete i pro případ:

  • Živelných rizik jako je požár, úder blesku, pád stromu a další. V některých případech se můžete pojistit i proti povodni, to ale záleží na tom, zda se nenacházíte v lokalitě, kde je podle povodňové mapy záplavová oblast.
  • Vandalismu
  • Vodovodním rizikům, v jejich důsledku dojde k vytopení domácnosti
  • Připojistit se můžete i pro případ vzniku škod na elektrospotřebičích v důsledku přepětí v síti nebo si pojistit okna.
  • Spolu s pojištěním domácnosti si můžete sjednat i pojištění odpovědnosti v běžném občanském životě.

Co je při sjednání pojištění důležité?

Pojištění všech rizik, které u vás hrozí, je asi samozřejmé, ale co dál? Důležité je nastavit si správně také pojistné limity. Od nich se totiž odvíjí částka, kterou v případě škody od pojišťovny můžete dostat. Pojištění domácnosti si můžete sjednat na novou cenu, kdy dostanete částku, která odpovídá pořízení nových věcí, nebo časovou cenu, která je ponížena o opotřebení.

Víte, že důležitou součástí pojištění domácnosti je také soupis majetku s doklady a fotografiemi? Bude se vám snáz dokazovat, o kolik jste přišli.

Pojištění nemovitosti se vztahuje na stavbu

Další složkou pojištění majetku je vedle pojištění domácnosti také pojištění nemovitosti. Zatímco pojištění domácnosti se vztahuje na vnitřní vybavení bytu, pojištění nemovitosti kryje stavbu jako takovou. Tedy okapy, okna, střechu, omítku a třeba i vedlejší stavby jako plot, kůlna, terasa.

Náš tip na závěr: Pojištění majetku by si měl sjednat každý. Je jedno, zda bydlíte ve vlastním nebo jen v pronájmu. Nikam kvůli tomu nemusíte chodit, pojištění si sjednáte online, během pár minut.

Témata: PR článek

Nejnovější