Zpátky v Srbsku. Filla jede do Subotište navázat na úspěšný začátek

Druhé vystoupení Michala Filly v srbském superbikovém šampionátu je tady. Český jezdec se stejně jako před dvěma měsíci představí na okruhu NAVAK v obci Subotište. Jeho cílem je zopakovat dvojici triumfů.

Na své druhé vystoupení v Srbsku přijíždí Filla s větší sebejistotou: „Teď už tento okruh dobře znám. Nedokážu říct, jestli jsem nyní připravenější, ale mé pravé rameno je na tom rozhodně lépe. Doufám proto, že vše bude v pořádku,“ těší se na další letošní vystoupení jezdec stáje Barni Spark, jemuž bylo rameno operováno v březnu.

Na třetí letošní podnik srbského mistrovství přijíždí Filla se stejným cílem jako před necelými dvěma měsíci – zvítězit v obou závodech víkendu. Na nejvyšší příčku cílí i navzdory tomu, že jeho šance na titul šampiona jsou jen minimální.

„Druhý podnik se konal v Grobniku v rámci Alpe Adrie a do srbského šampionátu se započítávaly body ze závodu kategorie Cup 1000, kterou já ale nejezdím. Stejně to bude i při posledním víkendu, který se bude konat v říjnu opět při Alpe Adrii v Grobniku. To tím pádem znamená, že se mistrem Srbska nestanu,“ je si vědom situace.

Ačkoli v Srbsku to na titul nejspíše stačit nebude, v seriálu Alpe Adria je na tom 41letý jezdec dobře. V průběžném pořadí kategorie Superbike vede s náskokem 24 bodů před Hannesem Schafzahlem, a to i přesto, že se mu poslední vystoupení v Grobniku příliš nevydařilo. Fillovi nesedla mokrá dráha a připsal si čtvrté, respektive páté místo. I proto doufá, že tento víkend se pojede na suchu.

„Tato trať je hodně krátká a úzká. Navíc si myslím, že v dešti by to tu bylo dost nebezpečné. Doufám proto, že pršet nebude,“ přeje si.

Foto: Grobnik Circuit, Michal Filla via Facebook

 

Autor

Dušan Bouzek

Motoristický novinář, který se specializuje na české a slovenské okruhové závodění a české jezdce. Intenzivně se věnuje zónovému mistrovství FIA CEZ, seriálům ESET Cup, TCR Eastern Europe i kartingu.