Po výhře v Kroměříži nás doma čeká rezerva Sigmy Olomouc

24. 8. 2023
Redakce

Slezský v aktuálním ročníku FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY v domácím prostředí doposud neprohrál. Domácí neporazitelnost budou opavští hájit v souboji s béčkem olomoucké Sigmy.

V posledním utkání FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY Slezský uspěl v Kroměříži, kde o výhře a prvních venkovních bodech rozhodnul tvrdou ranou pod břevno ve 31. minutě Filip Blecha. Dnes budou chtít opavští fotbalisté prodloužit domácí neporazitelnost v této sezoně a navázat na dvě výhry v řadě.

Olomoucká rezerva naopak na svou první výhru stále čeká. Hanákům se prozatím nedaří jak ve venkovním, tak i domácím prostředí. Jediný bod z venkovního utkání získali hned v úvodním kole na půdě Varnsdorfu. Jeden bod si pak připsali také v domácím prostředí za remízu 1:1 s Prostějovem, a proto se aktuálně krčí na posledním místě druholigové tabulky.

Výběr trenéra Janotky zatím tápe jak v ofenzivě, tak také v defenzivě. V šesti odehraných kolech dokázal vstřelit šest branek, což je společně s Líšní nejméně z celé ligy. Na druhou stranu obrana Hanáků inkasovala celkem třináctkrát, což je hned po Žižkovu druhé ligové maximum.

V uplynulé sezoně vzájemné zápasy vyzněly lépe pro Olomouc, která dokázala v domácím prostředí zvítězit 1:0 a v Městských sadech pak remizovat 2:2. V tomto utkání Sigma vedle, ale za Slezský vyrovnával Tomáš Rataj a následně opavský celek poslal do vedení, brankou v 51. minutě, Matěj Helebrand. Filip Uriča však dokázal srovnat tři minuty před koncem na konečných 2:2.



sdílet