Neděle 12. května 2024, svátek má Pankrác

Kam se poděla legenda z Hroznové Lhoty? | foto: Instagram.com

Kam se poděla legenda z Hroznové Lhoty? S hudbou Metrix skončil, teď jezdí na kole a cestuje

Za legendu českého internetu se dá bezpochyby označit rapper, beatboxer a tanečník Martin Kubíček alias Metrix. Jeho bizarní songy a rozhovory bavily stovky tisíc fanoušků. Kdo by přeci nemiloval známou legendu z Hroznové Lhoty? Poslední song vydal před dvěma lety a od té doby jeho hudební kariéra utichla. Kde a je a co dělá nyní?
  12:00

Internet je plný bizarních tvůrců. Vždy se časem na sítích objeví někdo, kdo chce být slavný, i když zrovna nemá úplně velký talent na to v showbyznysu prorazit. Takoví lidé se snaží sledujícím předvést něco, u čeho mají pocit, že jsou mistry v oboru, přičemž je pravda zdaleka jiná. Už asi lehce starší generace si jistě vzpomene na legendární jména českého internetu jako Bianca Johnsson, Jan Zelenka, Metrix, či Roko.

Právě Martin „Metrix“ Kubíček, neboli legenda z Hroznové Lhoty, se stal už před zhruba deseti lety extrémně populárním. Sám si o sobě zřejmě myslel, že je kvalitní umělec v mnoha směrech. Že je přesvědčený o svých schopnostech ukázal například i tím, že o sobě dokonce natočil vlastní dokument. Jak už tomu ale bývá, jakožto bizarní tvůrce už většinu přestal zajímat a ze sítí zmizel. Kam se poděl a co dělá?

Po, překonání celého Balatonu kolem do kola ,cesta pokračovala k dalšímu Maďarskému Jezeru. Po cestě jsem však narazil na tohle pancéřového krasavce. Dolů z kopce jsem se pak dostal k dalšímu Maďarskému Jezeru , které už není tak velké jako Balaton ale taky to ujde. Od suť už cesta pokračovala až do Budapeště.

30. července 2021 v 15:00, příspěvek archivován: 24. srpna 2023 v 15:31

Od bizáru, který na sociálních sítích vídáme nyní, se Metrix lišil. Nebyl zlý, nesnažil se cíleně dělat podivné věci jen proto, aby zaujal publikum. Byl často označován za milého ňoumu, který si jen bohužel neuvědomoval, že to co dělá, není úplně kvalitní. Jeho životním posláním a cílem bylo stát se slavným rapperem. Mezi jeho záliby ale nespadalo jen to. Rád se chlubil svými tanečními a beatboxerskými kousky. Ačkoliv se nejednalo o prvotřídní rap, podařilo se mu prorazit a dělat i různá vystoupení. V roce 2013 se objevil na featu v songu „BO$$“ u rappera Leo Beránka. Jenže ani Beránek, který je momentálně ve vězení, nebyl úplně úspěšný v hudbě a ostatním byl jen pro smích.

Metrixova hudba měla specifický styl, rád se pouštěl do ostatních a natáčel jeden diss track za druhým. Ten udělal právě také na již zmíněného Beránka. Za další oběti si vybral například Marpa, či DJ Wiche. Právě druhý zmíněný pomohl dostat Metrixovo jméno mezi zřejmě největší počet lidí. Pozval si ho totiž do rozhovoru, který se stal poměrně virálním. Pasáže z něj znají mnozí lidé dodnes.

Metrixe však k diss tracku na DJ Wiche nepřivedl onen nechvalně známý rozhovor, ale údajně jeho chování. Podle Metrixe je Wich zřejmě povrchní a rád se přiživuje na ostatních. Při rozhovoru měl totiž urážet Marpa a říkat, jak by s nim nikdy nespolupracoval. Později se s ním však na jednom projektu podílel, což Metrixe naštvalo, a tak na něj udělal diss track.

Od té doby uplynula spousta času. Hudbu sice ještě přidával, ale nyní již umělecky činný není. Jsou to už dva roky od posledního Metrixova videa, a tak se zdá, že s hudební kariérou nadobro skončil. Aktivní je stále pouze na svém osobním Instagramu, kde má něco málo přes tisíc sledujících. Podle příspěvků, které sdílí, to vypadá, že noty a mikrofon vyměnil nadobro za turistické boty.

Že rád cestuje zmínil už v rozhovoru u Wiche, kdy dodal, že se do zahraničí jen těžko podívá. Jeho sny navštívit ostatní země Evropy se mu zřejmě plní. Velikou zálibu má také v cykloturistice. Čas od času se na Instagramu rád pochlubí sérií fotek z jeho cest do zahraničí na kole.

Počet zhlédnutí u videí na YouTube měl na tehdejší dobu úctyhodný. Jeho nejznámějším songem je ten s názvem „Hejtrs v rohu“, na kterém má momentálně přes 1,1 milionu zhlédnutí. Ostatní songy už takový úspěch neměly. Stále se však držely kolem sta tisíců. Známý však nebyl jen pro jeho bizarní songy. Populární se stal jeho parkour kousek, ve kterém se ostře zakláněl dozadu. Jednalo se o známý úhybný manévr před kulkami, který používal Neo ve filmu Matrix, z čehož také vychází Metrixova přezdívka.