Slavii trápí absence. Kdy se vrátí Knotek? A kdo si zlomil ruku?

HC Slavia Praha | Foto: hc-slavia.cz

27. srpna 2023, 12:53

Adam Bagar

Prvoligová Slavia má za sebou šest přípravných utkání s bilancí čtyř vítězství a dvou porážek. „Zápasy mají z naší strany stoupající úroveň,” kvituje na klubovém webu hlavní trenér Daniel Tvrzník.

Co jej však trápí, jsou stále absence. „Chtěli jsme už mít trochu stabilizovanější sestavu. Naposledy proti Kladnu nemohl hrát kvůli drobným zdravotním problémům Lukáš Žejdl a pořád se nám nedaří zapojit Tomáše Knotka, což je pro nás velký problém,” líčí Tvrzník.

„Máme ještě čtyři přípravné zápasy a nevypadá to, že bychom v nich měli nastoupit úplně kompletní. Ale věříme, že Tomáš nějaký zápas stihne,” doplňuje na adresu útočníka, jenž za poslední dvě sezony pomohl Pražanům fantastickými 79 body (32+47) v 83 utkáních.

„Věříme, že Tomáš Knotek nějaký přípravný zápas stihne.”

Slávisté vstupovali do přípravy na ledě i s devítkou hráčů, kteří se měli ucházet o místo v kádru.

„Útočníky máme zatím v kádru všechny, kteří s námi šli do přípravy. Honza Půček si ale bohužel zlomil ruku. Pozitivní však je, že jeho rekonvalescence běží lépe, než jsme čekali, takže by nemusela trvat šest týdnů, jak se původně předpokládalo, ale mohl by se vrátit dříve,” prozrazuje Tvrzník.

„A Matěj Kvasnička se Standou Tichým se zapojí do zápasů na Kobře, protože tady teď nebudou mít takové zápasové vytížení. Ale v tréninku zůstávají s námi,” dodává slávistický lodivod.

Dráb se připojil ke Kobře, Němeček v Letňanech

A jak jsou na tom obránci? „Kuba Dráb se už minulý týden zapojil do přípravy s Kobrou a Richard Patzelt by se měl připojit k juniorce Mladé Boleslavi. Dominik Němeček pak začal trénovat v Letňanech. Nikde ale není psáno, že se v průběhu krátké doby neobjeví v tréninku nebo v zápasech tady.”

Slavii čekají ještě čtyři přípravné zápasy, během nichž musí vykrystalizovat kádr směrem k Chance lize. Příští týden sehraje odvety v Litoměřicích a s Kladnem, před startem soutěže pak vyzve ještě Letňany a v generálce se představí na ledě Mladé Boleslavi.

Aktuální kádr HC Slavia Praha

Brankáři:
Roman Málek, Michal Pittr, Tomáš Volevecký.

Obránci:
Filip Eliáš, Jan Holý, František Hrdinka, Vladimír Kremláček, Karel Křepelka, Dušan Žovinec, Jiří Stejskal.

Útočníci:
Jaroslav Brož, Maxim Havrda, Tomáš Knotek, Edgars Kulda, Jiří Průžek, Michal Simon, Josef Slavíček, Marek Slavík, Lukáš Strnad, Robin Všetečka, Lukáš Žejdl, Matěj Kvasnička, Tomáš Labuzík, Vojtěch Polák, Stanislav Tichý, Jan Půček.

Poznámka: Hráči, kteří jsou označeni kurzivou, se ucházejí o místo v kádru.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz