Filla znovu na nejvyšším stupni. Čtvrté srbské vítězství získal i navzdory potížím

Dva závody, dvě vítězství. Michal Filla může odjíždět ze třetího letošního podniku srbského superbikového šampionátu spokojen. V neděli dokázal český jezdec na okruhu NAVAK triumfovat i přesto, že ho zlobily technické potíže.

„Opět se nám podařilo všechno, co jsme chtěli. Znovu sice bylo ohromné horko, ale všichni jsme to zvládli,“ hodnotil jezdec stáje Barni Spark Ducati další úspěšný den.

Neděle se u Filly nesla v podobném duchu jako sobota, kdy se konal první závod. Český jezdec se znovu kvalifikoval do čela roštu a poté kraloval od startu až do cíle.

Během sobotního programu se 41letý závodník neradoval pouze kvůli vyhranému závodu. Jak v kvalifikaci, tak při závodní jízdě totiž vytvořil nový rekord trati. V neděli se chtěl pokusit čerstvě vytvořená maxima ještě o něco posunout, tentokrát ale nedostal příležitost.

„Měli jsme dnes nějaké technické potíže. Motorka nejela tak, jak měla. Sice jsem se těšil na to, že opět vytvořím nový rekord, tentokrát se mi to ale nepodařilo. To je ale vedlejší. Naše hlavní cíle jsme splnili,“ dodává český jezdec.

Nedělní prvenství znamená, že Filla i nadále drží v letošní sezoně srbského mistrovství stoprocentní úspěšnost.  Zatím totiž dokázal zvítězit při všech svých startech. Na okruhu NAVAK v obci Subotište nekraloval jenom tento víkend. Dva závody zde vyhrál již v červenci. Jeho šance na titul jsou ale prakticky pryč. Druhý podnik se totiž konal v chorvatském Grobniku v rámci seriálu Alpe Adria a do srbského šampionátu se tehdy započítávaly výsledky kategorie Cup 1000, ve které ovšem Filla neúčinkuje. Stejné to bude i v říjnu, kdy v Grobniku sezona srbského mistrovství i Alpe Adrie vyvrcholí.

Příliš dlouhé volno nyní na Fillu nečeká. Od 8. do 10. září zúčastní předposledního podniku letošní sezony Alpe Adrie na Slovakia Ringu. Zde zatím směřuje za obhajobou titulu šampiona kategorie Superbike. Před druhým Hannesem Schafzahlem má totiž náskok 24 bodů.

Foto: Automotodrom Brno – Brno Circuit, Alpe Adria International Motorcycle Union

 

Autor

Dušan Bouzek

Motoristický novinář, který se specializuje na české a slovenské okruhové závodění a české jezdce. Intenzivně se věnuje zónovému mistrovství FIA CEZ, seriálům ESET Cup, TCR Eastern Europe i kartingu.