19_20230822_181100.jpg
1018_20230828_190704.jpeg

Bohaté prázdniny kadetek Eagles

Pro většinu kadetek byla první část prázdnin odpočinkovým časem. Některé hráčky ale měly celý červenec napilno, a to kadetky Lucie Červenková, Kristýna El Ghannam, Nikola Škardová a juniorka Nicole Kalenská. Působily v juniorské reprezentaci a odehrály XV. Mistrovství Evropy juniorek v Praze, kde se jim podařilo zvítězit a obhájit pro český tým zlaté medaile!

Další hráčky Eagles se zúčastnily projektu Little League a dostaly se přes vítězství na evropsko-africké kvalifikaci až na vrchol této soutěže: World Series do USA. Juniorky Markéta Doležalová a Tereza Koubová reprezentovaly v kategorii LL Senior na turnaji v Delaware, kadetky Magdalena Klímová a Nela Švestková odcestovaly do Kirklandu, kde se hrála Světová série LL Junior.


O Little League více na webu softball.cz https://www.softball.cz/article.php?sid=6627&tbl_stories=stories

O výhře na ME juniorek více zde: https://www.softball.cz/article.php?sid=6651&tbl_stories=stories

Finále ME juniorek komentovala jako softballová expertka naše trenérka Veronika Burianová. Dva zápasy s Veronikou, oba proti Itálii, je možné shlédnout na ČT Sport plus

https://www.ceskatelevize.cz/porady/10156416812-softball/223473291311003/

https://www.ceskatelevize.cz/porady/10156416812-softball/223471291311101/


Děkujeme našim nadaným hráčkám za jejich reprezentaci našeho týmu, klubu a naší země!


Softballové soustředění 5.-11.8.2023 v Havlíčkově Brodě

Počasí nám zpočátku nepřálo a pršelo většinu týdne, a tak jsme v sobotu po příjezdu všech hráček cvičili, kde se dalo. Zapojili jsme běhání po chodbách, schodech a cviky s therabandy, silové cvičení s vlastním tělem. Večer po večeři jsme koukali na přímý přenos finále Mistrovství Evropy juniorek.

V neděli pořád stále vydatně pršelo, ale využili jsme příležitosti v mírném dešti procvičit házení a chytání míčů ze vzduchu a po zemi. Poté jsme se vystřídali se žákyněmi v zastřešených pálkařských klecích a dali jsme si dvě kola šesti intenzivních pálkařských drillů.

Pondělí dopoledne bylo trochu lepší počasí, a tak jsme všechny holky rozdělili na nadhazovačky a chytačky pod vedením Daniely Viktorýnové. Odpoledne všechny hráčky od žákyň až po ženské Áčko čekal tradiční společný trénink, kdy se všechny kategorie rozdělí do skupin: pálka, ulejvky, catcher + nadhoz, běh po metách, práce polařky na druhé metě a chytání polařky v zadním poli. Na každém stanovišti byly 2-3 hráčky Áčka, které vysvětlily danou činnost, ukázaly a pak opravovaly a radily. Sdílená zkušenost je ta nejlepší. Áčku velice děkujeme.

V úterý bylo hřiště od rána konečně suché, ale museli jsme dát prostor starším, a tak jsme se věnovali intenzivní pálce a pak jsme se vystřídali a konečně stáli na antuce. Udělali jsme klasickou práci ve vnitřním poli, běh po metách a slajdování. Jelikož je potřeba při týdenním fyzickém zápřahu dát tělu odpočinout a počasí koupaní v bazénu nepřálo, věnovali jsme odpolední čas procházkám nebo hře s míčem na umělce v areálu ubytování.

Ve středu jsme byli zpět na hřišti a zapojili všechny posty, trénovali příhozy na nejbližší metu. Poté jsme holky rozdělili do skupin: nadhoz + catcherové opět pod vedením Dády, a druhá skupina trénovala run down, příhozy na první metu, chytání luftů. . Odpoledne jsme opět pálili a pak opět procvičili vnitřní pole.


Čtvrtek už převládalo skoro letní teplejší počasí, a tak jsme stihli procvičit všechny dovednosti a v pátek už nás čekal tradiční zápas kadetky vs žákyně.

Každý večer měly žákyně a kadetky společné hry, kdy se ve skupinách po provedení různých úkolů, posunovaly co nejdále na cestě kolem světa.

V průběhu celého soustředění se o zdraví hráček postarala zkušená zdravotnice Martina Píšková a Denisa Hrdinová. Děkujeme.

Soustředění se zúčastnily: Laura Miceli, Ema Vaňačová, Kristýna Rašínová, Magdalena Klímová, Rozálie Dembowski, Viktorie Trčková, Alice Duchoňová, Barbora Houdková, Linda Šedivá, Nela Švestková, Johanka Kaiserová, Samantha Gočaltovská a Agáta Rollerová.


4. kolo Superligy kadetek v Ostravě

Do Ostravy jely hráčky hromadně s trenéry vlakem, a hned v sobotu dopoledne se utkaly s domácími Arrows. Žel jsme do boje nic moc nedali, a tak zápas skončil prohrou 14:5. Odpoledne jsme hráli proti pražské Kotlářce a ukázali, že hrát umíme - výhra 13:1. Navečer jsme hráčkám Róze Dembowski a Sam Gočaltovské uspořádali menší oslavu narozenin. Všechno nejlepší! :-)


V neděli ráno jsme prohráli s berounskými Piranhas 11:1. Odpoledne jsme prohráli těsným výsledkem, po prodloužení zápasu a po špatně zhodnocené situaci, s tradičním rivalem Joudrs 7:6. Zato jsme dokázali, že umíme pálit a být agresivní. Nela svým homerunem stáhla 2 body. Viktorie Trčková v jedné směně v zadním centrálním poli pochytala 3 lufty. V zápasech byly nasazeny všechny naše nadhazovačky Nela Švestková, Kristýna Rašínová, Ema Vaňačová a Sam Gočaltovská, kterým většinu směn odchytala Madla Klímová a Apolena Pavlíková.

Dále si v Ostravě zahrály: Alice Duchoňová, Rozálie Dembowski, Laura Miceli, Linda Šedivá aJohanka Kaiserová.

Trenérský tým: headcoach Méďa Čermák, Michal Šedivý a Lída Gočaltovská.

Kadetky nyní čeká 5. kolo Superligy v Praze. Vrchol sezóny, Mistrovství České republiky U16 se odehraje 29.9.-1.10. na SaBaTu a bude důležité se na něj co nejlépe připravit.