O babišovském bolestínství od autorů podprůměrného filmu One Man Show, který je o ničem

30. 8. 2023

čas čtení 1 minuta
"Filmoví kritici včera odsoudili náš film dříve, než ho stihli zhlédnout první diváci. Byli jsme z toho nešťastní, když jsme viděli, že se nám pár jedincú snaží takto zkazit naši dlouholetou práci, ale pak jste přišli vy. Posledních x let se náš filmový průmysl snaží dostat lidi do kin, ale nedaří se mu to. Víte proč? Protože většinu těch filmů točí pro sebe, aby se mohly psát tyhle intelektuální recenze, předávat akademické ceny. Reálně lidem nenabídli za poslední desítky let nic nového. A my jsme jim teď do toho hodili granát, protože jsme udělali film pro lidi."
Co vám to připomíná? ptá se Tomáš Pavlas.

Napovím: je to kampáááň.
Typová shoda s PR rétorikou Babišova hnutí ANO se blíží 100%.
A funguje to podobně: taky velká odezva (Kazmův film je nejnavštěvovanějším českým filmem), taky bez obsahu, taky jde jen o prachy.
Na premiéře Rittig, Vémola, prostě pure devadesátky. Státy jsou takové, na jakých ideích vznikly.
Babišovo Hnutí ANO je taky takové One Man Show, komparz herci Havlíček a Schillerová hrají stejně špatně, celé je to uměle nafouklé, vykalkulovaně "autentické", včetně toho, že se pár šušňů dá na charitu. Systematicky se pracuje s ukřivděností. Od začátku se pragmaticky míří na nízkost a cílí na průměr. A jak říkal Ivan Medek: průměr je vždy spíš podprůměr. Výsledný tvar tomu odpovídá ...
a funguje to ... "výborně" ...

0
Vytisknout
2951

Diskuse

Obsah vydání | 1. 9. 2023