Dnes Úterý - zatazeno 21°C
Zítra Středa - oblacno 24°C
Úterý 4. 6. 2024
Svátek má Dalibor
Pražské drby
Co se v Praze povídá aneb Tak trochu jiný pražský bulvár
Nabídka pro inzerenty
Inzerujte na serveru www.prazskypatriot.cz za zvýhodněné ceny.
Praha 13 během prázdnin vylepšovala školní třídy
Stodůlecká Fakultní základní škola profesora Otokara Chlupa Pedagogické fakulty UK. Foto: P13

Praha 13 během prázdnin vylepšovala školní třídy

I během letních prázdnin ve školách a školkách zřizovaných Prahou 13 probíhaly úpravy tříd a dalších školních prostor. Celkové náklady byly pět milionů korun. Informoval o tom starosta městské části David Vodrážka (ODS).

„Přes léto proběhly ve většině školních budov pravidelné opravy, malování, výměna světel, podlahových krytin a mnoho dalších prací, které je třeba udělat, než se děti vrátí z prázdnin,“ uvedl Vodrážka. 

Mnohé učebny podle něj získaly nové vybavení. „Pro děti je připraveno skvělé prostředí jak pro výuku, tak pro volnočasové aktivity,“ podotkl. Letos v městské části nastoupí do škol více než osm set prvňáčků do 33 prvních tříd, poprvé do mateřské školky zamíří téměř sedm set dětí. 

Každé dítě s trvalým bydlištěm v Praze 13 bylo přijato do místních školních nebo předškolních zařízení. „Je tomu tak i díky tomu, že jsme během posledních dvou let vytvořili nové učebny ve stávajících školách, samozřejmě pouze tam, kde to bylo možné. Získali jsme tak nové třídy, efektivně jsme využili prostory, které některé školní budovy měly volné, ale narůstající nároky na kapacitu škol a školek takto dlouhodobě řešit nelze,“ pokračoval starosta. 

Městská část podle něj jedná o výstavbě nové základní školy na Západním městě pro tisíc dětí a v plánovací fázi jsou ve stejné lokalitě dvě mateřské školy. Praha 13 je v současné době zřizovatelem deseti základních a dvaadvaceti mateřských škol. 

Celkový počet dětí v základních školách letos přesáhne 6 200 žáků a v mateřských školách více než 2 300 dětí.


Autor: puc

Vlak srazil člověka u nádraží v Klánovicích

Včera v 09:20

U vlakové stanice Praha-Klánovice u ulice U trativodu srazil v neděli kolem půl deváté večer vlak člověka, který na místě zemřel. Policisté zjišťují příčinu nehody. Provoz na trati se zcela zastavil zhruba na hodinu, plně obnoven byl kolem půlnoci.

Stovky lidí na kolech projely Prahou v rámci Světové cyklojízdy

Včera v 08:57

Oslavit jízdní kolo jako udržitelný, praktický a svobodný dopravní prostředek se v neděli 2. června rozhodly stovky lidí – dětí, velvyslanců a velvyslankyň, každodenních městských cyklistů a cyklistek i těch, kteří se jinak do provozu na bicyklu spíše bojí. Světová cyklojízda v režii spolku...

Na zličínském přejezdu srazil vlak muže

2. června 2024 v 16:37

Na Zličíně v neděli odpoledne kolem 13:30 hodin srazil vlak na železničním přejezdu muže. Ten utrpěl zranění a skončil v péči záchranářů. Kvůli nehodě byl provoz na trati mezi Hostivicí a Zličínem na hodinu a půl zastavený a cestující vozila náhradní autobusová doprava. Policisté vyšetřují, proč...

Další články
Nahoru