Pět oblastí, čtyři zničená letadla. Rusko obvinilo Ukrajinu z největšího dronového útoku

Rusko obvinilo Ukrajinu, že podnikla dosud největší útok prostřednictvím dronů na ruské území od začátku invaze před 18 měsíci, napsala agentura AP. Bezpilotní letouny zasáhly podle ruských médií nedaleko hranic s Estonskem a Lotyšskem letiště v západoruském Pskově, kde vypukl obří požár. Další drony byly sestřeleny nad Brjanskou, Orelskou, Rjazaňskou, Kalužskou a Moskevskou oblastí kolem ruské metropole, dodalo ruské ministerstvo obrany.

Moskva/Kyjev Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

exploze při ruském raketovém útoku na Kyjev

Exploze při ruském raketovém útoku na Kyjev | Zdroj: Reuters

Gubernátor Pskovské oblasti Michail Vedernikov nařídil zrušení všech letů mířících na letiště v Pskově i z něj, aby mohly být během dne na místě vyčísleny všechny škody.

Válka na Ukrajině nezastiňuje jiné konflikty. OSN by prospěla reforma, míní předseda lidskoprávní rady

Číst článek

Podle agentury TASS útok na letiště, který byl poprvé hlášen těsně před půlnocí místního času, poškodil čtyři vojenská transportní letadla Il-76.

Místní kanál Pskovskaja gubernija působící v sociální síti telegram podle BBC uvedl, že v prostoru 2. brigády sil zvláštního určení, který se nachází vedle letiště, vypukl požár.

Na záběrech zveřejněných na sociálních sítích bylo vidět kouř valící se nad městem Pskov a mohutné plameny. Jak Vedernikov následně uvedl, útoky si nevyžádaly žádné oběti a oheň se podařilo dostat pod kontrolu.

Na likvidaci požáru se podílelo 21 kusů techniky a 65 osob, napsala agentura TASS. Podle nepotvrzených zpráv médií mohlo na letiště zaútočit deset až dvacet dronů, uvedla AP.

Tři drony byly sestřeleny nad Brjanskou oblastí. Ruská média citovala místní obyvatele, kteří slyšeli mohutnou explozi. Další dva bezpilotní letouny byly zlikvidovány v Orelské oblasti.

Moskevská letiště Domodědovo a Vnukovo byla dočasně uzavřena, uvedla agentura TASS, zatím bez uvedení příčin. Letiště se ale v minulosti uzavírala při náletech dronů na ruskou metropoli.

ako, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme