st 30.8.2023
Aktuální zprávy

Zastavení šesté: Zdeněk Pospěch chtěl hattrick...

Bylo to poprvé v sezoně, kdy Baník nastupoval do ligového utkání v pozici tabulkového lídra. Mistrovská sezona 2003/04 měla za sebou pět kol a Baník měl v tom šestém proti Viktorii Plzeň potvrdit, že se na čele tabulky nenachází náhodou. Na Bazaly dorazilo 12 tisíc lidí, kteří viděli vítězství 2:0. A vynikající výkon Zdeňka Pospěcha, který dva góly vstřelil a k hattricku mu chyběl jen kousek. Právě Zdeněk Pospěch a jeho vzpomínka na duel 6. kola s Plzní jsou hlavní náplní šestého dílu vzpomínkového seriálu "20 let od titulu", který Baník připravuje ve spolupráci s generálním partnerem, společností FORTUNA. Díl můžete už nyní vidět na klubových sociálních sítích a kanálu YouTube.

"Bylo to poprvé, kdy jsme do zápasu šli z prvního místa v tabulce. A už tam bylo takové to očekávání, že to potvrdíme, první místo samozřejmě udržíme a Plzeň porazíme," vzpomíná s odstupem dvaceti let Zdeněk Pospěch, jenž vstřelil oba góly zápasu, od jehož odehrání uplynulo právě ve středu 20 let. Na oba mu přihrál Martin Čížek. "Měl tehdy úžasnou sezonu. Ne že by ty góly sám dával, ale on na ně přihrávalk. Ta jeho kopací technika, ta jeho levačka, ta byla prostě skvělá," vzpomíná v šestém díle vzpomínkového seriálu Zdeněk Pospěch. 

Jak i po dvaceti letech přiznává, pomýšlel v utkání s Plzní na hattrick. A byl mu blízko. Za stavu 2:0 se s míčem na noze vřítil po pravé straně do šestnáctky a dostal se až před plzeňského brankáře Čalouna. Kdyby míč posunul pod sebe Martinu Prohászkovi, ten by dával do prázdné. Ale pravý obránce Baníku chtěl hattrick. Zkusil zakončit sám, Čalouna ale nepřekonal. "Martin mi pak za to vyhuboval, což se mu nedivím. Malinko jsem chtěl v tu chvíli udělat i něco pro sebe," přiznal po dlouhé době, že v kritické chvíli zvítězila touha dosáhnout na hattrick. 

Celou zajímavou vzpomínku na šestý zápas Baníku mistrovské sezony si můžete prohlédnout na sociálních sítích Baníku nebo zde.

12
Tomáš
Rigo
10
Matěj
Šín
17
Michal
Frydrych
4
Robert
Mišković
7
Karel
Pojezný
19
David
Lischka
20
Abdullahi
Tanko
9
David
Buchta
11
Eldar
Šehić
5
Jiří
Boula
35
Jakub
Markovič
29
Ladislav
Takács
13
Samuel
Grygar
26
Filip
Blažek
15
Patrick
Kpozo
28
Filip
Kubala
30
Jiří
Letáček
24
Jan
Juroška
77
Gigli
Ndefe
0
Paixao da Silva
Ewerton
21
Jiří
Klíma