Prodejci sportovního oblečení cílí na podzim na školáky

čtvrtek, 31. srpna 2023, 00:10 Marketing, Retail, Aktuality MediaGuru

Prodejci sportovního oblečení startují kampaně na podporu prodeje sportovního oblečení pro děti.

Vizuály kampaně značky Sportisima, zdroj: Sportisimo

Vizuály kampaně značky Sportisima, zdroj: Sportisimo

Kampaně na podporu prodeje sportovního oblečení pro děti startují. Prodejci se zaměřují zejména na návrat dětí do škol, ale také na dospělé, kteří se po prázdninové pauze vrací zpět ke svému sportu.

Rodiče mají o nákup nového sportovního oblečení pro děti zájem. „V období před začátkem školního roku pozorujeme každoročně zvýšený zájem ze strany rodičů o nákup sportovní výbavy na tělocvik nebo kroužky. Roste zájem i o více specializované sporty jako je balet, gymnastika, box, judo, tenis nebo fotbal,“ říká Martina Melicherová, Communication director Decathlon CZ.

Ve Sportisimu představili před začátkem školního roku kampaň Zpátky do školy, kterou komunikují slogan „Značky, které školáci milují“. „Jde hlavně o volnočasové a sportovní oblečení a obuv světových značek Adidas, Puma, Nike a Lotto. Tyto značky jsme vybrali podle toho, co mají naši nejmladší zákazníci nejraději, a využíváme toho i prostřednictvím našeho sloganu,“ doplňuje Jakub Švestka, Head of Communication & CSR Sportisimo. Pro komunikaci této kampaně využívá značka nejčastěji in-store, OOH, PPC, rozhlas, televizi, ale také sociální sítě. Pro Sportisimo je velkým tématem také e-commerce. „Už dnes se náš marketplace významně podílí na celkových tržbách a jeho role časem poroste,“ dodává Švestka.

Před začátkem podzimu plánuje Sportisimo spustit kampaň na podporu prodeje turistické obuvi, oblečení a vybavení. Zdůvodňuje, že jde o nejžádanější podzimní sortiment před začátkem zimní sezóny.

Kampaň zaměřenou na prodej oblečení a vybavení pro děti spustil také Decathlon. „Od minulého týdne nám běží televizní reklama na podporu kampaně Back to school. V kampani se snažíme rodičům doporučit produkty, na tělocvik a sportovní kroužky pro děti, v dobrém poměru kvality a ceny a se stále větším důrazem na design a technické vlastnosti našeho sortimentu,“ vysvětluje Martina Melicherová. Kampaň běží v televizi, v rádiu, na sociálních sítích či v lifestylových magazínech. Nechybí však ani využití influencerů.

Kromě kampaně pro školáky v Decathlonu představili také kampaň Back to club, která se zaměřuje na dospělé. Primárními komunikačními kanály jsou YouTube, sociální sítě, Spotify, lifestyle magazíny či OOH. „Následně v průběhu srpna a září navážeme online kampaní zacílenou na dospělé a jejich návrat k pravidelným sportovním aktivitám. V kampani se zaměříme hlavně na jógu, fitness, kardio, plavání, fotbal nebo běh,“  dodává Melicherová.

kampaň Decathlonu, zdroj: Decathlon

kampaň Decathlonu, zdroj: Decathlon

-tšl-