Neočekávaný podpis Palmera spouští na Stamford Bridge čistku. Až šest jmen na odchodu?

Blues budou čistit šatnu. Následující hodiny zřejmě rozhodnou o osudu/dalším působišti Gallaghera, Hudsona-Odoie, Maatsena nebo Chalobaha.  

Neočekávaný podpis Palmera spouští na Stamford Bridge čistku. Až šest jmen na odchodu?

Cole Palmer má dnes v Chelsea podstoupit lékařskou prohlídku a dokončit svůj překvapivý přestup z Manchesteru City, za který mají Blues zaplatit pětačtyřicet milionů liber. Následně by se podle informací anglického listu Guardian měl rozjet velký výprodej, v rámci kterého se má v kabině prvního týmu na Stamford Bridge uvolnit až sedm míst. Sportovní úsek Chelsea tak čekají velmi hektické hodiny, když přestupové okno pro většinu elitních soutěží končí zítra o anglické půlnoci.

Neočekávaný podpis opory anglických mistrů Evropy do 21 let se zrodil poté, co Chelsea neuspěla ve snaze přivést z Crystal Palace Michaela Olise. Pochettino a spol měli sice zvažovat i snahy o Emila Smitha Rowea z Arsenalu či Ansu Fatiho z Barcelony, nakonec se ale v západním Londýně rozhodli pro Palmera. A po první neúspěšné nabídce na třicet pět milionů liber se pak na druhé rychle s City dohodla. Klíčovou roli v transferu pak měl sehrát vyhledávač talentů Joe Shields, který zná Palmera z doby, kdy na Etihad Stadium působil jako vedoucí náboru akademie a řízení talentů. Palmer v minulé sezoně nastoupil za City ve všech soutěžích v pětadvaceti zápasech, ale v Premier League si připsal jen tři starty. Díky sumě za přestup Palmera se pak výdaje Chelsea v tomto přestupovém období vyšplhají nad 400 milionů liber.

Palmer se v kabině velmi pravděpodobně jen mine s řadou jmen. Chelsea má před uzávěrkou přestupů podle Guardianu opustit hned sedm hráčů. S Manchesterem United má Chelsea jednat o hostování levého beka Marca Cucurelly. Callum Hudson-Odoi je údajně v pokročilém stádiu jednání o trvalém přestupu do Nottinghamu Forest, Ian Maatsen stále otálí s rozhodnutím o zájmu West Hamu a Burnley. Deivid Washington, letní posila ze Santosu, je připravena odejít z Chelsea na hostování do Štrasburku, Romelu Lukaku odchází na hostování do AS Řím. Ve vzduchoprázdnu, ze zájmem Bayernu, má být Trevor Chalobah a konečně o Conora Gallaghera mají projevovat též zájem v Bayernu Mnichov a prý i v Tottenhamu (pokud Spurs opustí Højbjerg). Jak tedy bude vypadat kádr Blues v sobotu odpoledne?