Bývalý slávista za 30 milionů eur do Arsenalu? Je to ve hře!

Bývalý slávista za 30 milionů eur do Arsenalu? Je to ve hře!

Přestupová bomba na poslední chvíli? Může být! Především tedy z pohledu dánského fanouška, ale zpozorní i řada Čechů. Řeč je o Alexanderu Bahovi, jenž před rokem zamířil ze Slavie do portugalské Benfiky a vypadá to, že by mohl ve své kariéře udělat další výrazný krok. Zajímá se o něj totiž londýnský Arsenal!  

Během tří let ze Sönderjyske až do Arsenalu oklikou přes Slavii a Benfiku? Pokud vše klapne, bude to pohádkový příběh Alexandra Baha.

Pětadvacetiletý dánský univerzál přišel do Edenu v lednu 2021 podle transfermarkt.com za necelé dva miliony eur, ale už za sezonu a půl nabral po výborných výkonech směr Pyrenejský poloostrov.

Zlákala ho portugalská Benfika, jejíž barvy mimo jiné obléká i další někdejší krajní bek Slavie David Jurásek či útočník Petar Musa.

V portugalské lize nastoupil ke 31 utkáním, ve kterých zaznamenal jeden gól a pět asistencí. Sice to nejsou tak výborná čísla, kterými se pyšnil ve Slavii (41 ligových startů, čtyři branky a 14 asistencí), i tak na sebe ale znovu upoutal.

Zaujal i skauty Arsenalu, kde při zranění letní posily Jurriena Timbera na poslední chvíli shání novou akvizici do defenzivy. A tou by měl být právě Bah, jenž je podle transfermarkt.com šestým nejhodnotnějším hráčem Orlů, přičemž pořadí suverénně vévodí Enzo Fernández (44,25 milionu eur).

Kanonýři už za příchody utratily přes 250 milionů eur, když se na Emirates Stadium hlásili Declan Rice, David Raya, Kai Havertz a právě Timber. I tak ale mají k dispozici další prostředky.

Podle goal.com bude za služby své opory lisabonský celek požadovat sumu mezi 30 až 35 miliony eur, takže by pořádně vydělal. Bah však není jediným borcem, o němž se v Londýně baví. Řeší se i Eric Garcia z Manchesteru City, Victor Nelsson z Galatasaraye nebo Jeremie Frimpong z Bayeru Leverkusen.