Hlavním tématem podzimu 2023 bude zejména volnost pohybu a nositelnost v každodenním životě. Pryč tedy s hot trendy, ve kterých spíše trpíte, nejste si jistá sama sebou. A co víc, přední návrháři vnesli do svých kolekcí pořádnou dávku barev, střihů a textur, takže kromě pohodlí, bude podzim i veselejší, než kdy jindy.

Zdroj: Youtube

Nápadná nebo šedá myš?

S blížícím se podzimem každoročně módní trendy ovládá hned několik barev. Tradiční stálicí plískanic bývají přírodní tlumené odstíny. Nesmíme však opomenout ani na symbol budoucích měsíců, tou jsou tóny šedé. Letos se však můžeme těšit i na výraznější škálu oblečení a doplňků v sytě červené, limetkově zelené, mentolové či horčicové, to jsou vlajkové barvy, co ovládnou pochmurné ulice, vnesou do outfitu trochu té pozitivní vlny.

  • Pokud se zaměříme dále za naše hranice, pak tam si podzimní ulice podmaní zmíněná červená barva. Ovšem zdejší ženy jsou stále konzervativnější, proto je mix barev mírnější povahy.

Ač v oděvní nabídce nebudou chybět pestřejší odstíny, přesto podzim roku 2023 bude podléhat spíše barevnému minimalismu skládajícího se primárně ze tří hlavních barev, to jest oblíbené černé, béžové a bílé. Toto trio je snadno kombinovatelné, lichotivé, jde o pomyslnou sázku na jistotu. Jednoduchost tak převládá. Nicméně nebude na škodu vdechnout oděvní čistotě šmrnc pomocí zajímavých detailů v podobě designově řešených oděvů či doplňků.

Inspirace přírodou i vědou

Už dávno neplatí, že vzor květin je záležitostí pouze jarního a letního období. Oblíbený motiv flóry uspěje i v chladnější části roku. Tradiční motivy, ale i 3D květiny, vše je povoleno. Nejčastější zpracování vhodné pro podzim je motiv tlumenějšího kvítí na černém nebo jiném tmavém podkladu. Jde nejen o moderní počin, ale zároveň o skvělý tip pro ženy plnějších tvarů, kterým přesně takové modely velmi lichotí.

Kromě květin se již nyní kolekce plní teplejšími kousky s geometrickými tvary. Nejčastěji budou k vidění spíše prosté vzory tlumenějších barev. Prim budou hrát hlavně pruhy, ostřejší přechody, ale ani zaoblenější motivy, jako jsou puntíky nebo kola, nebudou chybět.

Business casual

O přetrvávajícím obrovském boomu kancelářského stylu není pochyb. Pár týdnů nazpět totiž pospolu ladící komplety doslova zahltily všechny oděvní kolekce, jinak tomu nebude ani s koncem léta. Jde o jeden z nejdostupnějších a nejsnáze nositelných textilních směrů, nad jehož stylingem nemusíte dlouze přemýšlet. Šedý či jinak barevný oblek a bílá košile jsou módní klasikou, kterou využijete na nespočet způsobů. Bát se nemusíte ani retro ramenních vycpávek, oversized střihů, zkrácených verzí sak. Na výběr je taktéž celá řada střihů nohavic.

Zpátky do minulosti

Sukně jsou stálicí v dámských šatnících po celý dlouhý rok, přesto na podzim jejich vliv zesílí. Pro tento rok se připomenou zlatá 90.léta. V hlavní roli totiž budou denimové maxi sukně širšího střihu s rozparkem. Nebojte se je zakomponovat do dalšího velkého hitu - denim on denim, tedy souhry hned několika džínových oděvů. A že si spolu jednotlivé kousky barevně příliš nenotují? Nevadí! Ba naopak. V jedné kreaci se může objevit všech 50 odstínů denimu.

Blýskněte se

Zlato a stříbro nepatří jen na krk či do uší. Tentokrát se nám představuje nepřehlédnutelný trend poukazující na rozmanitost podzimní módy. Nenechte se zmást, stříbro, třpytky, nebudou doménou pouze večerních společenských aktivit, kterých zajisté nebude pomálu. Při vhodné kombinaci lze nejen flitry obléknout i do zaměstnání. Jen pamatujte, že ke třpytivým kouskům následně vybíráme jednoduché oděvy a doplňky. V tomto případě se nabízí velmi tenká hranice mezi vkusným a prvoplánovým outfitem.

Hurá do sedla

V podzimním botníku rozhodně nesmí chybět westernová obuv inspirovaná Divokým západem s charakteristickou protáhlou přední částí a širším podpatkem. V kurzu budou různé modely, všech délek. Bohužel se jedná o lehce ošemetné obutí. Dejte si tedy pozor, aby vám "koně" dobře seděly. Pro širší lýtka se hodí spíše nižší modely a naopak. Experimentujte, pojměte boty ve velkém stylu coby pomyslnou třešničku celého looku.

  • Protáhlé a zúžené boty stále budou převládat na módní scéně. Výhodou takového obutí je elegantnější vzhled a schopnost opticky prodloužit dolní polovinu těla.

Zdroj: iGlanc.cz

Související články