Články / Seriály

Pořadatelská: Ivo Voříšek (Cool v plotě)

Pořadatelská: Ivo Voříšek (Cool v plotě)

redakce | Články / Seriály | 01.09.2023

Multižánrový festival Cool v plotě dává prostor samostatně vystupujícím umělcům z celého světa, to už čtenáři Full Moonu ví nějaký ten rok, tedy ti, co obdivují sílu tvůrčího individua. Cool v plotě se pohybuje mezi mnohými žánry a je doplněn o autorská čtení, slam poetry, tanec nebo hudební workshopy a busking. Letos tomu nebude jinak, což nám potvrdil ředitel festivalu Ivo Voříšek, který nás zároveň pozval na další, nejen festivalová místa.

více o festivalu zde

Co chystáte další dny a týdny? Jeden dva největší špíly?
Následující dny, týdny budou ryze pracovní. Mimo poslední resty a práce na našem festivalu Cool v plotě dělám ještě na Město lidem lidé městu v Českých Budějovicích, Pivních slavnostech v Písku a také ve Sladovně a na Krásných setkáních v píseckém Balzám Café. Nejvíc energie ale musím vynaložit na 14. ročník Coolu v plotě. Line-up je zase pestrý a našlápnutý – Fejká, Simon Goff, Haru, Tomáš Sedláček, Yasha 96, Eniesa, Ivy Z a spousta dalších. Takže práce, práce a práce, ale velmi milá.


Jaký koncert tě v poslední době nadchnul?
Upřímně řečeno většinu léta jsem trávil spíše v přírodě a na horách. Ale pracoval jsem při tom i na Krásných setkáních v Balzám Café, kde byla většina koncertů velmi příjemných. Za zmínku stojí skvělí Hm... a minulý týden výborní Ohm Square, kterým dělal kvalitní support Fanky B, kamarád žijící delší dobu v zahraničí, toho času na Kanárských ostrovech, který perfektně ukázal, jak se dají mixovat různé žánry elektronické hudby. Z počátku léta nesmím zapomenout na pohodový, téměř domácí festival ARTORZO v krásných kulisách hradu Krakovec, s pestrou a zajímavou hudbou, který mimo jiné pořádá můj parťák z Coolu Milan Špiller. Zcela náhodou jsem se taky ocitl v zapadlém jesenickém Starém městě na festivalu místní firmy Probio a byl jsem velmi překvapen odvážným a pestrým hudebním doprovodným programem, milými lidmi, nabídkou občerstvení a atmosférou.

Když se podíváš na koncerty jiných promotérů, koho bys šel podpořit, koho je nutné vidět a slyšet?
Mé hudební obzory jsou poměrně doširoka. Od hardcore přes postrock až po elektronickou hudbu a jazz. Když jsem byl mladší, ovlivňovali mě 10:15 Promotion, D Smack U, 007 Strahov, Bunkr, Chmelnice, později i velké koncerty a festivaly. V současnosti moje cesty vedou spíše na ty menší, takže se opět těším na Spectaculare, koncerty PJ Harvey a P.I.L. Těch promotérů, kteří tvoří malé akce a festivaly a fandím jim, je celá řada, zmíním velešínský charitativní festival Houpačka, Živou vilu v Prachaticích, šumavský UBU Camp… je jich spousta a doufám, že se nikdo nebude zlobit, že jsem na něj zapomněl. Mimo jiné skoro na každém ročníku Coolu v plotě je hned několik umělců, ať již začínajících nebo známých, které je určitě dobré slyšet.

Jaký máš vztah k sociálním sítím?
Jako člověk pracující v kultuře je samozřejmě musím používat. Ale zcela upřímně napíšu, že v posledních několika letech je beru jako zdroj špatného ovlivňování lidí, morálního balastu, do hloubky to snad ani rozebírat nebudu.

Kam nejraději chodíš na jídlo?
V Písku mohu vřele doporučit např. Chapelle, Pomodoro, Do Nebe, Až na půdu a určitě indickou, ve Strakonicích Sůl a Řepu. Ve Zlíně skvělý Bůrger. Při cestování se snažím podniky vybírat podle recenzí a většinou se nezklamu. Jídlo mám moc rád a jím prakticky všechno, takže středomořská, asijská kuchyně a občas i česká klasika. Samozřejmě to nejlepší si uvaříme sami doma!

Info

Cool v plotě
8.–⁠9. 9. 2023
Písek
Fb událost

foto © se svolením Iva Voříška

Komentáře

Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.

Relevantní články

Pořadatelská: Tomáš Jarkovský (Regiony)

redakce 11.05.2024

Na jaké divadelní představení a festivaly nás pozve vášnivý divadelní nadšenec a ředitel Draku? Regiony a nejen ty.

Vstupní prohlídka: Jonathan Roy

redakce 06.05.2024

„Je to alternativní, psychedelické, popové i písničkářské. Zvláštní a zároveň cool,“ láká zpěvák. Na desku i na koncert v Kasárnách. Vstupní průklep.

Pořadatelská: Ivo Lorenc (MeetFactory)

redakce 02.05.2024

Kytarista několika brněnských kapel a produkční MeetFactory v pořadatelské rubrice.

Protokol: Alex Stephens (Strawberry Guy)

redakce 26.04.2024

Jahodový kluk se s námi podělil o nejdůležitější alba, hudební guilty pleasures a písně, u kterých pláče jeho srdce. V květnu ho uslyšíte v Praze.

Preview: Dunk!festival

redakce 25.04.2024

Lineup štandardne ponúka velikánov žánru ako This Will Destroy You, sleepmakeswaves, Emma Ruth Rundle, ako i menšie, no nemenej zaujímavé projekty z celého sveta.

Vstupní prohlídka: ||ALA|MEDA||

redakce 24.04.2024

Jejich čerstvá novinka Spectre 02 vyšla minulý týden pod labelem Brutality Garden. Už tento týden ji můžete slyšet naživo na bratislavském Sharpu, o týden později v Praze, v červenci na…

Pořadatelská: Martina Lesner (United Islands of Prague)

redakce 18.04.2024

Položili jsme několik otázek hledačce nových talentů, bookerce a dramaturgyni festivalů.

Kam na rajz s Michalem Berezňákem (Sharpe)

redakce 16.04.2024

Jarní Sharpe, chorvatský INmusic festival, Taylor Swift v Londýně. Na jaké akce nás pozve vášnivý koncertní a festivalový manažer?

Vstupní prohlídka: Marcel Gidote’s Holy Crab

redakce 10.04.2024

Loni se jim toho povedlo hodně: v březnu vydali album Farm Alarm, pak dva singly, první evropskou tour a k tomu vydávají soundtrack k počítačové hře.

Douška vydavatelská: Ancestral Vision (Unizone)

redakce 04.04.2024

Pokud budu mluvit sám za sebe, tak u mě teď panuje zdravá euforie, protože se mi asi po x letech podařilo dotáhnout do konce moje debutové EP, které vyšlo u…

Offtopic

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Souhlasím Další informace