Kvalifikace F2 v Monze pro Pourcheireho, třetí Roman Staňěk.

Kvalifikace F2 v Monze: „pole“ pro Pourcheireho, úspěch pro Staňka  

Předposlední podnik šampionátu FIA Formule 2 byl pro mnohé jezdce poslední možností k oživení nadějí na titul mistra. V kvalifikaci ovšem posílil svou pozici lídra šampionátu nejlepším časem Francouz Theo Pourchaire.

Výborně si ovšem vedl i Roman Staněk. Zajel nejlepší kvalifikaci kariéry a postaví se v neděli na 3. startovní místo.     

  

Královský park v Monze zařil volný páteční trénink s malým překvapením: byl jím Roy Nissany z týmu PHM Racing by Charouz. Izraelec zajel dobrý 6. čas za Victorem Martinsem (ART), Ayumu Iwasou (DAMS), Richardem Verschoorem (Van Amersfoort), Théem Pourchairem (ART) a Zane Maloneyem (Carlin).  Dobré znamení pro odpolední kvalifikaci? Týmový kolega Josh Mason na podobné znamení doufat nemohl: byl s odtupem poslední.

 

Vlastní kvalifikační session byla ovlivněna taktickými tahy. Vozy dlouho zůstaly v boxech a pak až do poloviny danného času vyčkávaly pomalým kroužením po Autodromo Nazionale. Jediné rychlé letmé kolo první části se nejlépe povedlo Pourchairovi před Bearmanem a Hadjarem.

V dobré formě se prezentoval i Roman Staněk: jezdec Tridentu si zapsal výborný 7. řas, zatímco svěřenci Boba Vavříka stagnovali na svých obvyklých pozicích 16. a 21.

Po přezutí na svěží pneumatiky se vozy na trať vrátily až těsně před koncem session. Jediné ostré kolo tedy muselo sednout… A sedlo nejlépe Staňkovi!

 

 

Roman STANEK #20 Trident.

Mladý Moravák sice neohrozil polemana Pourchaireho, posunul se ale kupředu na senzační 3. místo za Bearmana. Roy Nissay a Josh Mason zůstali viset v dolní třetině pole.

 

Do sprintu vyrazí F2 v sobotu ve 14:05h.

  Text a foto: Roman Klemm

 

Výsledek kvalifikace F2 v Monze:

  1. Theo Pourchaire, ART
  2. Oliver Bearman, Prema
  3. Roman Staněk, Trident
  4. Isack Hadjar, Hitech
  5. Victor Martins, ART
  6. Kush Maini, Campos
  7. Roy Nissany, PHM Racing by Charouz
  8. Josh Mason, PHM Racing by Charouz