InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Koncert žáků Marie Homolkové

    středa 22.5 17:00 - ZUŠ – Hrad, Strakonice

  • Posezení s harmonikami

    středa 22.5 18:00 - Hospoda Myslivna Dražejov

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Filmový večer v Branicích byl věnován herci Janu Libíčkovi

BRANICE – V Prohledáriu v Branicích v bývalém kině uspořádal spolek Vejrovské zemanství v pátek 1. září už 12. ročník filmového večera. Tentokrát připomněl návštěvníkům herce Jana Libíčka. Večer byl určen milovníkům filmového plátna. Těch dorazilo nakonec čtrnáct. Není to moc, ale zase víc než před rokem.


O filmový večer v Branicích se už dvanáctým rokem starají Pavel Zeman a Petr Strnad. Tato dvojice každoročně chystá nejenom povídání o více či méně známých hercích, ale také filmové ukázky do soutěžního videostopu. Těch bylo celkově dvacet. Jednalo se o zhruba minutové ukázky, které byly v určitém momentu zastaveny a soutěžící měli buď tipovat, o jaký film jde nebo jak bude děj pokračovat. 

„Letos jsme si vybrali poměrně nenápadného, přesto pro oko diváka známého herce Jana Libíčka. Vždy se rozhodujeme podle různých okolností. Hned jak skončí jeden filmový večer, tak začínáme přemýšlet, koho vybereme příště," prozradil Petr Strnad. „Právě tento typ herců chceme vybírat. Pro nás je to pochopitelně známý herec, ale lidé už na něj pomalu zapomínají. Chceme tyto herce připomínat. Pochopitelně jsme tu měli známého Menšíka nebo Marvana. Ale většina těch herců byla pro dnešní generaci méně známých, přesto výjimečných," dodal Pavel Zeman. Dvojice do soutěžního videostopu často vybírá i zapomenuté snímky, které byly kdysi populární.

Videostop začíná mít podle Pavla Zemana stále větší kvalitu. „Na začátku s námi spolupracoval ještě jeden kamarád, který se staral o techniku. Kvůli pracovnímu vytížení ale musel skončit. Ten nám ty filmy sestříhával. Dříve jsme ale měli třeba jen pět ukázek a zbytek byly pouhé otázky. Dnes už tu máme ukázek dvacet. Technika se výrazně zlepšuje, to nám pomáhá. Dříve filmové ukázky stříhali třeba dva dny. Dnes nám to trvalo kolem čtyř hodin. Hodně jsme to posunuli," nastínil Pavel Zeman.

Než se začalo soutěžit, organizátoři herce Jana Libíčka představili. Petr Strnad informoval o jeho životě a Pavel Zeman zase četl vzpomínky na něj od jiných herců a režisérů. Jan Libíček byl poté na úplném konci představen také v pořadu Komici na jedničku. A kdo soutěžení vyhrál? Na prvním místě letos skončil Roman Mára, který získal dvanáct bodů z možných 20. To naznačuje, jak náročná soutěž letos byla. Na druhém místě s jedenácti body skončil Vít Zeman. Třetí byl Jan Sagara s deseti body a čtvrté místo získal Tomáš Koželuh s devíti body. 

„Vítězství jsem vůbec neočekával. Nějaké filmy s Janem Libíčkem jsem samozřejmě viděl, takže jsem ho trochu znal. Detailně ho ale nastudovaného nemám, takže jsem v dnešní soutěži musel mnohokrát tipovat. Jinak na filmovém večeru nejsem poprvé. Chodím sem pravidelně. Mám to tu rád. Má to tady takovou příjemnou atmosféru. Několikrát jsem tu i vyhrál. Samozřejmě byli herci, o kterých jsem toho věděl daleko více než dnes. Opravdu to tentokrát nebylo jednoduché," uzavřel vítěz Roman Mára.

Další zajímavosti, i o Janu Libíčkovi, přinesou Milevské noviny.

Diskuse k článku - 5 příspěvků
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • Canadaj 

    Reagovat

     

    Máte ho vyhmat

    Vloženo 6.9.2023 04:35:26

  • Pepa 

    Reagovat

     

    No strašný zase ty jeho kecy ale v půl jedny byl jak štika ten mamlas

    Vloženo 4.9.2023 19:02:49

  • Milevštak 

    Reagovat

     

    Tak určitě p. Václavík

    Vloženo 3.9.2023 13:06:13

  • Cabadaj 

    Reagovat

     

    Pepo už ten exot prijel

    Vloženo 3.9.2023 09:54:24

  • Pepa 

    Reagovat

     

    Předseda vejru s Bránic má být bohos Dušek to je kolik už se na něho těší zítra u Javoru

    Vloženo 2.9.2023 12:03:38

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace