Bretagne Classic se jede po 87. Jde o závod kategorie UWT, takže na startu musí stát všechny World týmy. Z Pro úrovně tu bude Lotto, Bardiani, TotalEnergies, Bingoal, Israel a Tudor.

V sestavách svých týmů najdeme i dva Čechy: Pavla Bittnera v dsm-firmenich a Petra Kelemena v Tudor Pro Cycling.

K favoritům se řadí především Mathieu Van der Poel a Jasper Philipsen v Alpecin-Deceuninck, Christophe Laporte a Tiesj Benoot v Jumbo-Visma, Arnaud De Lie v Lotto Dstny, Biniam Girmay v Intermarché, Ben Healy a Alberto Bettiol v EF Education, Alexej Lutsenko v Astaně, Marc Hirschi, Matteo Trentin a Brandon McNulty v UAE či Valentin Madouas a Stefan Küng v Groupama-FDJ.

K nim připočítejme jezdce, jako je Thibau Nys v Lidl-Trek, Benoit Cosnefroy v AG2R, Guillaume Martin v Cofidisu, Alex Aranburu v Movistaru, Warren Barguil a Clément Champoussin v Arkéa-Samsic, Jonathan Milan a Jack Haig v Bahrainu,  Julian Alaphilippe a Mauro Schmid v Soudal-Quick Step, Corbin Strong, Dylan Teuns a Jakob Fuglsang v Israel-Premier Tech, Jai Hindley v Bora-hansgrohe, Michal Kwiatkowski a Ethan Hayter v Ineosu, Andreas Leknessund v dsm-firmenich, Alexander Kamp v Tudoru, Michael Matthews v Jayco-AlUla a třeba i Peter Sagan v TotalEnergies.

Loni vyhrál z 18členné první skupiny Wout van Aert před Axelem Laurencem a Alexanderem Kampem.

Startuje se v Plouay v 10:35 a předpokládaný cíl tamtéž je naplánován na 16:45. To proto, že závod měří 258 km a převýšení činí 3385 metrů!

Od 11:45 vysílá Eurosport.

19. ročník Tour of Britain má osm etap. Na své by si měli přijít hlavně sprinteři a klasikáři.

Ke startu se prezentovalo pouze 16 týmů po 6 lidech. Z World úrovně Jumbo-Visma s Van Aertem a Olavem Kooijem, Ineos s Thomasem Pidcockem a Magnusem Sheffieldem, Movistar s obhájcem loňského prvenství Gonzalo Serranem a Fernandem Gaviriou, Bora s Maximilianem Schachmannem a Samem Bennettem a dsm-firmenich s Casperem van Udenem. Z druhodivizních vynikají Tobias Johannessen a Rasmus Tiller z Uno-X či Ethan Vernon v národním výběru Británie.

Jede se bez české účasti.

Eurosport pochopitelně vysílá, úvodní etapu od 12:40 hod.

Ze světa přeskočme do domácích vod. Od 14:00 začne předposlední závod Škoda Cup Českého poháru mužů u Národního památníku II. světové války v Hrabyni, pojmenovaný jako Memoriál Jana Veselého.

Na 13,3 km dlouhém okruhu natočí závodníci celkem 160 km a 2160 výškových metrů.

Podle přehledu na stránkách Sportsoftu se k závodu přihlásilo a startovné zaplatilo 98 závodníků, z toho 70 domácích. Druhou nejpočetnější národností jsou Poláci se 17 přihlášenými jezdci.

Dá se předpokládat především souboj mezi dvěma nejsilnějšími domácími týmy: ATT Investments má přihlášeno 13 lidí, Elkov Kasper 8. Z dalších by měli čeřit vody např. Šimon Vaníček z ČEZ Cyklo Team Tábor, Jakub Ťoupalík v reprezentačním dresu, Tomáš Kalojíros ze slovenského RRK Group, Petr Fiala z Xeelo či třeba Matteo Zurlo z U.C Travigiani Energiapura.

Připomeňme si, že Velkou Bíteš vyhrál Pavel Kelemen (ATT Investments), Krásnou Lípu Tomáš Přidal, Českou Kamenici Matěj Zahálka, Kyjov Michael Boroš a Mikulov Adam Ťoupalík (všichni Elkov Kasper).