InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Cesta na dovolenou aneb Jak se vyhnout dezinformacím

    pondělí 20.5 13:00 - Jihočeská vědecká knihovna - pobočka Lidická 1, České Budějovice

  • Lék Dr. Stejskala

    pondělí 20.5 15:00 - Jihočeské divadlo Dr. Stejskala 424/19, České Budějovice

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Festival Mezi stromy v milevské Bažantnici nabídl hudbu, divadlo, verše, tanec i výtvarno

 Autor: Martin Petřík

    Autor: Martin Petřík

AKTUALIZOVÁNO - 3.9.2023 18:18

MILEVSKO – Mezi tradiční milevské akce patří multižánrový festival Mezi stromy. Ten se letos uskutečnil v milevském parku Bažantnice již po třiadvacáté. Návštěvníkům během pátečního a sobotního dne nabídl pestrost – hudbu, tanec, divadlo, recitování básní, malbu, sochařství, korálkování nebo třeba tetování hennou.


Program začal už v pátek. Byl určen spíše pro milovníky tvrdší hudby. Zahráli punkoví petrovičtí Bikšyt, punk-rockový Kung – fu Girlz z Prahy a program posléze uzavřelo Jindra Kotlík trio z Tábora s žánrem folk – core. „Pátek byl úplně skvělý. Přišlo sem šedesát lidí, což byla oproti předchozím ročníkům super návštěva. Kapely jsme tím zaplatili, takže za mě naprostá spokojenost," prozradil organizátor Robert Václavík ze spolku Domeček Šrot.

Další nabídku měl sobotní program, který začínal v 15 hodin. V úvodu předvedlo českobudějovické divadlo Zropuch scénky z prostředí nemocnice a psychiatrie. Představil se Tarčikk z Čimelic, který odrecitoval několik desítek básní ze svých sbírek. Jeho verše z mládí řešily nešťastnou lásku a mnohdy i pesimistický pohled na svět. Básník ovšem představil i řadu vtipných básní. Závěrečné verše věnoval válečnému dění na Ukrajině či covidovému období. Během dne se představil také básník Jan Kubíček z Kojetína u Petrovic.

Mezi účinkujícími se letos opět objevila milevská taneční skupina EFK. Ta už patří ke stálicím festivalu. Performance přivezli z Tábora Logrart. Nechyběla ani beseda platformy Re-set, která se zabývá sociálně-ekologickou transformací. Také během sobotního odpoledne, podvečera a večera došlo na hudební vystoupení. Vystoupili hudebník Son of a Mitch z Prahy. Ten předvedl střídaní klasické hry na kytaru s netypickou hrou na kytaru. Návštěvníci obdivovali, co všechno a jakým způsobem dokáže zahrát. Alternativní hudbu nabídla kapela Vanutí, která pochází z Jamky. Hru na cello a kytaru pro změnu střídal hudebník, který si říká Není němý a pochází z Bojkovic. Se svým post-grunge stylem vystoupili plzeňští What´s in the Box a hudební program zakončili liberečtí alternativně - rockoví River/House.

Návštěvníci si mohli v parku prohlížet i díla různých vystavujících. Viděli obrazy, fotografie, tvorbu z keramiky, z korálků a mnoho dalšího. Děti se pak mohly vydovádět v dílně. Zejména sobotnímu programu přálo počasí, což se projevilo na návštěvnosti festivalu. Ta letos byla opravdu dobrá. Robert Václavík si pochvaloval, že panovala příjemná uvolněná atmosféra, což je i cílem celého festivalu. 

Diskuse k článku - 6 příspěvků
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • Anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    Celý je to divný. Nepřijde vám?

    Vloženo 3.9.2023 21:14:31

    • A jejda 

      Reagovat

       

      Nepřijde.

      Vloženo 4.9.2023 20:56:55

  • HC 

    Reagovat

     

    Foto č. 40 je co za vyfetlo?

    Vloženo 3.9.2023 18:21:47

    • Milele 

      Reagovat

       

      prosím Vás, zamyslete se nad tím než zde veřejně něco napíšete...

      Vloženo 3.9.2023 19:02:39

    • Aneta 

      Reagovat

       

      Petře, jsi trapný

      Vloženo 4.9.2023 08:43:20

    • A jejda 

      Reagovat

       

      Mladík na fotu č. 40 připomíná na první pohled zpěváka Waldemara Matušku zamlada. A ten nebyl žádné vyfetlo.

      Vloženo 4.9.2023 20:52:49

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace