Dukla vévodí druhé lize, skvělou sezonu prožívá i Táborsko. Naopak v Příbrami to má trenér nahnuté…

Přidat na Seznam.cz

Už propastných deset bodů ztrácí Příbram na vedoucí Duklu Praha. Při ambicích, které má příbramský prezident Jaroslav Starka, je to nečekaná komplikace a může se tak stát, že se bude u Středočechů měnit trenér. Svěřenci Karla Krejčího nepřivezli z Hané ani bod, protože s olomouckým béčkem prohráli 1:2. Ani na Julisce není stoprocentně veselo, protože Dukla doma jen remizovala s Líšní 0:0, přesto se tento pražský klub vyhoupl na první příčku druhé ligy.

Dukle k prvnímu místu nahrála nečekaná porážka vedoucího Vyškova v Chrudimi 1:2. Pro vyškovské fotbalisty to znamená první prohru v sezoně. „Chtěli jsme výsledkovou sérii natáhnout na co nejdelší dobu, abychom pořád získávali body. Nyní se to nepovedlo, jsme z toho zklamaní, ale já na žádné série nehraju. Je prostě potřeba vždy utkání zvládnout,“ podotkl vyškovský kouč Jan Kameník, jehož tým po první půli vedl, ale pak přišly na začátku druhého poločasu dva rychlé chrudimské góly…. „Chtěli jsme druhou fázi zvládnout tak, abychom dali ještě jeden gól a tým se uklidnil. Bohužel jsme po nedůslednosti v pokutovém území inkasovali a potom jsme nezachytili jeden rychlý protiútok. Další dění, kdy nějaké situace vzbudily emoce, je naší chybou, protože jsme nebyli dostatečně důrazní a nenašli jsme skulinku, díky níž bychom ohrozili branku soupeře. Vítězství jsme nešli naproti tak, jak jsme potřebovali,“ dodal Kameník.

Vyškov si pohoršil o jednu příčku, má však stejně bodů jako Dukla (17). I třetí tým v tabulce Táborsko má stejnou cifru. Pro fotbalové experty je trochu překvapením, že tento jihočeský tým se pořád drží takto vysoko. I když mohl být ještě výše, doma však Táborsko jen remizovalo s Prostějovem 0:0. „V prvním poločasu bylo vidět, že nás trošičku svazoval pocit, že jsme mohli soupeřům odskočit na prvním místě. Nemohu hráčům upřít snahu, ale měli jsme málo pohybu, málo věcí dokolma, málo věcí, které nás dosud zdobili. Bylo vidět, že se maličko bojíme hrát, tu potřebnou zodpovědnost jsme na sebe nebrali,“ řekl na tiskové konferenci trenér Táborska Roman Nádvorník. „O přestávce jsme si něco řekli a ve druhém poločasu jsme do hry dali větší kvalitu, vytvořili jsme si tři nebo čtyři stoprocentní gólové šance zejména po standardních situacích. Nedohráli jsme to do brány na malém vápně, trefili jsme tyč. Nechci říkat, že nám chybělo štěstíčko, spíše agresivita a klid na balonu,“ dodal táborský kouč.

O bod méně mají Vlašim se Zbrojovkou Brno. Oba týmy potvrdily skvělou formu, počtvrté za sebou vyhrály. Jinak diváci si osmé kolo druhé ligy, co se týká branek, mnoho neužili. Tři zápasy skončily bezbrankovou remízou, v dalších třech utkáních padl jen jeden gól. Jen zápasy v Chrudimi a Olomouci byly v tomto kontextu bohaté na góly.

Chrudim – Vyškov 2:1 (0:1) Branky: 50. Huf, 54. Langhamer – 42. Kanakimana.

Olomouc B – Příbram 2:1 (1:0) Branky: 25. Langer z pen., 67. Spáčil – 89. Nkwinga.

Zbrojovka Brno – Varnsdorf 1:0 (0:0) Branka: 67. Potočný.

Vlašim – Jihlava 1:0 (1:0) Branka: 45.+1 Labík.

Táborsko – Prostějov 0:0

Kroměříž – Žižkov 1:0 (0:0) Branka: 50. Dočkal.

Dukla Praha – Líšeň 0:0

Sparta B – Opava 0:0

Zdroj: fctaborsko.cz, mfkvyskov.cz