Premiéra v kleci pro mladého bojovníka skončila otřesným zraněním, za hlavu se chytil i jeho soupeř

Premiéra v kleci pro mladého bojovníka skončila otřesným zraněním, za hlavu se chytil i jeho soupeř Zranění vyděsilo i vítěze | zdroj: FOTO: Se svolením Combate Global

Premiéra mezi profesionálními bojovníky se pro mladého Američana změnila v noční můru, utrpěl totiž hrůzu nahánějící zranění.

Zranění k MMA bohužel neodmyslitelně patří, většinou ale naštěstí nejde o nic vážného. Bojovníci z boje běžně odcházejí s podlitinami či tržnými ranami, dochází samozřejmě i ke zlomeninám, méně často také k dislokaci kloubů. Občas se ale v kleci stane něco takového, že zrak odvrací i ti nejortodoxnější fanoušci bojových sportů.

V sobotu jedno takové zranění utrpěl teprve 21letý Američan Dylan Reischman. Ten se po úspěších v brazilském jiu-jitsu a čtyřech amatérských zápasech v MMA (3 vítězství před limitem, 1 porážka) rozhodl přestoupit mezi profesionály. Premiéra se ale ve druhém kole nečekaně proměnila v noční můru každého fightera.

Reischman se u pletiva snažil ubránit takedown. Mora si ho ale mírně nadzvedl a hodil s ním na zem. Mladíkova levá noha se však v tu chvíli vyvrátila na špatnou stranu a dostala se do takového úhlu, že každému muselo být hned jasné, že tohle bude konec. Dylan ale pro jistotu pohledem signalizoval rozhodčímu, aby s ukončením zápasu neváhal. Překvapený z toho byl i Mora. Když ale viděl, co způsobil, namísto oslavy vítězství se zděsil.

Upozorňujeme, že následující video není pro slabé povahy.

Reischman byl ihned převezen do nemocnice, kde se podrobil operaci. Ani takto hrozivé zranění ho od dalšího zápasení zřejmě neodradí. „Má operace dopadla dobře, zítra už se budu moct pohybovat o berlích a za 4 měsíce budu moci znovu trénovat. To je upřímně o dost dřív, než jsem čekal. Lidi, tohle je teprve začátek, nenechám se v nejmenším odradit od svých snů. Šílené nehody se v tomhle sportu prostě stávají, tak to je.“ vzkázal na sociálních sítích a pochlubil se také vzkazem od svého nejoblíbenějšího bojovníka Charlese Oliveiry, který mu popřál rychlou rekonvalescenci.

Zdroje:  Combate Global

Nejnovější články