Zoopark se může pochlubit novým přírůstkem! Mládě pandy červené se má čile k světu
Malá panda by se veřejnosti mohla ukázat během tohoto měsíce. Foto: Zoopark / Miroslav Brtnický
Zajímavosti

Chomutov – Chomutovský zoopark hlásí další nový přírůstek. A ne ledajaký. Když už se chlubí krásnou prolézačkou s klouzačkou v podobě pandy červené postavené speciálně pro tento zoopark, žádá si to i pandí mládě!

Před návštěvníky se zatím schovává a ještě asi pár týdnů bude. Pod dohledem matky se má ale čile k světu, proto mohou chovatelé z chomutovského zooparku konečně pustit do světa tuto radostnou novinu.

Roztomilý pandí prcek se narodil v druhé polovině června, stále je však schovaný v úkrytu pod přísným dohledem matky. „Vylézají z něj kolem třetího měsíce, takže během září už by se mohl ukázat i návštěvníkům,” raduje se z nového přírůstku ředitelka zooparku Věra Fryčová.

Chovatelé zatím mládě v boudě kontrolují jen opatrně, ale podle všeho se mu daří. „Vše je na dobré cestě k úspěšnému odchovu,” potvrzuje vedoucí zoologie Miroslav Brtnický. „Úplnou jistotu budeme mít, až bude venku a bude žrát potravu jako dospělé pandy,” dodává. Šlo by o páté odchované mládě pandy červené v historii zooparku. Dánsko – francouzský pár, který je v zooparku od roku 2014, už úspěšně odchoval dvoje dvojčata, a to v letech 2016 a 2019.

Panda červená je mimo jiné maskotem zooparku, rozpustilý plyšový Maio je oblíbenou postavou všech veřejných akcí v zooparku.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru