Školáci usedli do lavic! V Lounech jich nastoupilo více než loni
Foto: město Louny
Louny

Louny - Prázdniny skončily a začal nový školní rok. Pro některé školáky již běžná věc, pro některé to byl začátek nové cesty.

Pro prvňáčky ze základních škol bylo 4. září 2023 prvním dnem, kdy začali novou etapu svého života. Celkem do lounských základních škol nastoupilo 282 prvňáčků. Tento velký den žáčci sdíleli společně se svými rodiči, prarodiči a sourozenci, kteří pyšně přihlíželi jejich důležitému životnímu kroku.

Prvňáčky, v jejich novém prostředí, přivítali starosta Milan Rychtařík, místostarosta Pavel Csonka a místostarostka Martina Bečvářová. Popřáli jim spoustu úspěchů, ale i hodně zábavy a nových kamarádů.

Celkem letos do základních škol v Lounech nastoupilo 282 žáků, což je o 42 žáků víc než v loňském školním roce. Jde o sedmý nejvyšší počet za 17 let. Historicky nejvíc dětí do prvních ročníků přišlo ve školním roce 2016/2017 - 367 prvňáčků.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru