Světově úspěšný duchařský thriller míří konečně do Čech. Exkluzivně ho uvidíte jen na jediném místě!
Zdroj: Se svolením Činoherní klub

Světově úspěšný duchařský thriller míří konečně do Čech. Exkluzivně ho uvidíte jen na jediném místě!

Vytvořeno dne 05.09.2023

Činoherní klub zahájí novou sezónu premiérou světově úspěšné hry britského dramatika Dannyho Robinse 2:22 – Duchařský příběh v režii Braňa Holička.

Vztahový thriller od autora populárních a oceňovaných podcastů BBC UNCANNY a THE BATTERSEA POLTERGEIST bude hrát divadlo exkluzivně od 8. září 2023

V české premiéře 2:22 – Duchařský příběh v překladu Michala Zahálky se představí Romana Widenková, Markéta Stehlíková, Jan Hájek a Václav Šanda. Režisér Braňo Holiček stojí už za divácky velmi úspěšnou a oblíbenou inscenací Činoherního klubu Ošklivec. K tomu, co ho chytlo právě na hře 2:22 – Duchařský příběh, říká: „Za prve si myslím, že je ta hra skvěle napsaná. A to, co mě na ní strašně zaujalo, je střet těch dvou pohledů na svět – jednoho naprosto racionálního, skeptickýho a druhýho, kterej připouští existenci něčeho, co nás přesahuje. Ve výsledku ta hra není tolik o tom, jestli v tom domě straší nebo ne, nebo jestli duchové existujou nebo ne. A to mi na tom přišlo strašně zajímavý. Tohle celý se řeší na půdorysu běžnýho manželskýho vztahu. Klade si to otázku, jaký to je žít s někým, u koho máš najednou pocit, že mu úplně hráblo, protože věří něčemu, co není vědecky podložitelný. A naopak.“

Další dvě premiéry sezóny 2023/24 

Černá komedie amerického dramatika Joshuy Harmona SIGNIFICANT OTHER o tom, jak je těžké najít toho pravého partnera pro život, když jste gay, single a vaše nejky vás jedna po druhé zvou na rozlučky se svobodou, byla úspěšně uvedena v roce 2015 Off-Broadway a v roce 2017 se přesunula na Broadway. Inscenaci hry v režii Terezy Říhové Činoherní klub uvede v české premiéře v lednu 2024.

Tereza Říhová. V inscenaci se objeví v abecedním pořadí: Jana Břežková, Jakub Burýšek, Sandra Černodrinská, Marta Dancingerová, Markéta Stehlíková, Václav Šanda, Viktor Zavadil..

Autorská inscenace Beaty Parkanové MILÁ EVIČKO, MILÝ LUĎKU vzniká přímo na míru pro Činoherní klub a bude mít premiéru v březnu 2024. Oceňovaná filmová režisérka a scenáristka (CHVILKY, SLOVO, SVĚTÝLKA) vychází z dochované korespondence svých prarodičů a z deníků dědečka, které si na sklonku života vedl v psychiatrické léčebně. „V hlavní ženské roli Evy se představí Daniela Kolářová, Lucie Žáčková a Romana Widenková, v hlavní mužské roli Luďka Martin Finger.