Rádio Proglas nevylučuje spuštění dalšího programu v DAB+

6. září 2023

Vedle Rádia Proglas by mohla v DAB+ fungovat i další sesterská křesťanská rozhlasová stanice. V bulletinu Vlnění 2023, který je klubovým médiem přátel Proglasu, to naznačil ředitel tohoto náboženského programu Martin Holík. Rádio Proglas vysílá v multiplexech Teleko a RTI cz.

Čtěte také

„V roce 2023 se konečně otevírá naplno možnost vysílat v levném kvalitním pásmu DAB+, pro které jsou běžně k dostání rozhlasové přijímače. I v této fázi nedostatku se domníváme, že je pravý čas zřídit jeden další celodenní program, nejspíše pro pastorační účely, aby se lide měli s kým modlit, zklidnit atd. Uvidíme, zda se najdou sponzoři. Takový kanál je mnohonásobně levnější než současný program,“ informoval čtenáře newsletteru Holík.

Rádio Proglas je první českou rozhlasovou stanicí, která již v minulosti naznačila, že pokud se podaří úspěšně nastartovat proces přechodu na DAB+, je do budoucna připravené omezovat analogové FM vysílání. Proglas využívá řady významných lokalit, a jeho VKV program je možné naladit například i z Pradědu, Ještědu nebo brněnských Hádů. Křesťanská rozhlasová stanice je vedle Rádia 7 k dispozici v českých multiplexech TELEKO DAB a RTI cz.

autor: lukpo
Spustit audio

Související