Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Podcast: Tajemství kuřimské kauzy. Proč se Škrlová vydávala za děti? Jaký byl motiv aktérů?

Video se připravuje ...
Autor: pdc, icp, jel - 
7. září 2023
05:00

Kuřimská kauza je nejznámější případ týrání dětí v České republice. Hrůzné detaily toho, jak byli tehdy sedmiletý Ondra a devítiletý Jakub mučeni, šokují dodnes. Hlavně za sebou zanechávají velké množství otázek, na které asi znají odpovědi jenom sami aktéři.

Během léta vyšla devítidílná podcastová minisérie, kterou si pro vás připravil Blesk a Insta Crime Podcast. Ta podrobně mapuje hrůzný případ týrání dětí známý jako kuřimská kauza. Ač moderátorka Tereza a Petra představily v jednotlivých epizodách celou kauzu velice pečlivě, zůstává stále mnoho nezodpovězených otázek. Posluchači Insta Crime Podcastu si proto přáli, aby nejnovější epizoda byla věnovaná právě jejich dotazům ke kuřimské kauze. 

Video  Kuřimská kauza: Co vás nejvíc zajímalo?  - pdc, icp, Jedlička, Železný, Chebotareva
Video se připravuje ...

Zajímalo je například to, proč se vlastně celé týrání dělo. Na to bohužel znají odpověď zřejmě jenom sami tyrani. I v odůvodnění rozsudku soudce uvedl, že chybí motiv. Kolem případu je samozřejmě mnoho teorií, například že v pozadí celé kauzy stál Josef Škrla a že cílem týrání bylo vytvořit podřízeného člověka odolného vůči bolesti. Nikdo z aktérů však nikdy žádnou motivaci nepřiznal. 

Nejasné je také to, proč se Barbora Škrlová vydávala za děti. Ona sama uváděla, že se většinu svého života cítila jako dítě a bylo pro ni daleko přijatelnější a komfortnější vystupovat v roli dítěte než řešit dospělé záležitosti. Další dotazy a odpovědi najdete v nejnovější epizodě Insta Crime Podcastu.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání