Tenisová šampionka Ósakaová plánuje po mateřské pauze start na Australian Open

foto Ilustrační foto - Japonka Naomi Ósakaová během utkání Roland Garros s Amandou Anisimovou na French Open v Paříži v pondělí 23. května 2022.

New York - Čtyřnásobná grandslamová vítězka Naomi Ósakaová plánuje, že se po mateřské pauze představí na lednovém Australian Open. Japonská tenistka naposledy hrála před rokem v Tokiu a v červenci porodila své první dítě, dceru Shai.

Ósakaová během US Open médiím řekla, že se jí po tenise během pauzy stýskalo a že je nažhavená na návrat. "Sledovala jsem zápasy a přála jsem si, abych mohla hrát taky," uvedla dvojnásobná šampionka Australian Open a US Open. "Nyní jsem v této situaci a jsem za to vděčná. Moc svou dceru miluji, ale opět ve mě hoří ten oheň," řekla.

Rodačka z Ósaky plánuje při comebacku nabitý program, aby získala co nejrychleji herní praxi. "Rozhodně budu hrát mnohem víc turnajů než dřív," řekla Ósakaová, jež byla v roce 2019 pětadvacet týdnů světovou jedničkou.

Ósakaová se ze světa tenisu stáhla poprvé už v roce 2021 kvůli psychickým potížím po Roland Garros, kde nechtěla mluvit s novináři. O duševním zdraví hovořila také na středeční panelové diskuzi na US Open.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 17.05.2024 ČTK

Reklama

15°C

Dnes je pátek 17. května 2024

Očekáváme v 14:00 15°C

Celá předpověď