Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
7. září 2023 11:00
Čas čtení 3:25
Adéla Švehlíková

MBPFW: Módní duely jsou zpět. Kdo lépe nastyloval umělé prameny vlasů nebo masku přes obličej?

MBPFW: Módní duely jsou zpět. Kdo lépe nastyloval umělé prameny vlasů nebo masku přes obličej?
Zdroj: REFRESHER/Dávid Marcin
MÓDA MERCEDES-BENZ PRAGUE FASHION WEEK
Uložit Uložené

Ve čtvrtý a rovněž poslední den pražského fashion weeku jsme se zaměřili na módní duely a rozhodovali o tom, komu se styling povedl lépe. Mezi návstěvnictvem jsme hledali paralely v outfitech a následně vyhodnotili vítěze.

Naše módní duely v rámci Mercedes-Benz Prague Fashion Weeku jsou zpět. Tentokrát jsme se zaměřili na looky hostů z posledního dne pražského fashion weeku a obcházeli prostředí historické holešovické elektrárny. Spoiler alert: Byli jsme nekompromisní.

MBPFW
MBPFW Zdroj: REFRESHER/Dávid Marcin


Čtvrtý a rovněž závěrečný den MBPFW nabídl hostům a hostkám přehlídky od Denisy Dovaly, Lucii Kürthi, Tomáše Němce nebo značky Tobias Equipment. Na outfity jsme se soustředili zejména v rámci posledních dvou zmiňovaných přehlídek. Ačkoliv se valná většina z nich pokouší o vytvoření co nejoriginálnější stylové kreace, vždy se najdou alespoň nějaké společné rysy ve skladbě looku. 

MBPFW.
MBPFW. Zdroj: MBPFW


Toho jsme využili a vybrali pět párů, u kterých jsme hodnotili styling zmiňovaného společného prvku v šatníku. 

Faded

V prvním duelu se spolu utkávají dva looky obsahující kukly. U prvního outfitu můžeme vidět klasickou černou úpletovou mask balaclavu, zatímco u druhého kryje obličej kroužková verze z oceli. Estetika účastníků je v tomto případě velmi podobná a nese se v duchu brandu Balenciaga. Oba účastníci fashion weeku také sáhli po skladbě outfitu ve formě hoodie, relaxed fit kalhot a robustní obuvi. Styling looku č. 1 je ke všemu ještě obohacen džískou, kabelkou a gotham cat slunečními brýlemi. V tomto případě je trefné aplikovat mantru „méně je více“ a držet se raději basicu, jako tomu je u looku č. 2. 


V tomto duelu tedy vítězí look č. 2. Kovový charakter kukly spolu s jednoduchým stylingem zbytku fitu sice vzbuzuje vibes Kanyeho Westa, i přesto však funguje lépe než v prvním případě. 

MBPFW
MBPFW Zdroj: REFRESHER/Dávid Marcin

Volány

Tylové sukně s volány jsou velmi ošemetným kouskem, jehož stylování je vždy jako na tenkém ledě. Hrozí, že když se kombinování nepodaří, vznikne kýč a celek působí lacině. Na druhou stranu však mohou z volánové sukně vzejít i velmi stylové kreace, které z ní udělají dominantu celého looku. Stěžejní je také barva. Jakmile zvolíš světlejší odstíny, zvyšuješ si riziko na neúspěch, proto je lepší vsadit na jistotu a sáhnout po černé, jako tomu je u looku č. 2. Díky kombinaci s kalhotami, korzetem, skládaným sakem a výraznými doplňky získal look skvělou dynamiku a byl pro příležitost fashion weeku jako stvořen. Look č. 1 bohužel představuje méně šťastný spád a působí poněkud cheap.

Vítězem druhého duelu se tedy stává look č. 2.

MBPFW
MBPFW Zdroj: REFRESHER/Dávid Marcin

Kožená bunda

Je to must have kousek každého šatníku, stejně jako piece, bez kterého se neobejde žádná fashion akce. S koženou bundou neboli křivákem si lze pohrát různými způsoby a je škoda zůstat pouze u basicu. U looku č. 2 nás baví hra se strukturami. Přestože se jedná o monochromatický outfit, textury různých materiálů a kousků z něj vytváří nekonvenční celek. Stejně tak i šátek na hlavě a ostatní komponenty fungují naprosto skvěle. To bohužel nemůžeme říct o looku č. 1, kde by to chtělo celkový styling dotáhnout do konce – přidat o něco volnější siluety dlouhého charakteru, aby vznikly zajímavé kontrasty. 


Ačkoliv na martenskách ve spojení s leather jacket není nic špatného, jedná se o poněkud profláklou kombinaci, která si žádá alespoň experimentování s tkaničkami či ponožkami. Jako vítěze jmenujeme look č. 2.

MBPFW
MBPFW Zdroj: REFRESHER/Dávid Marcin

Umělé vlasy jako doplněk 

Nevíš, jak ozvláštnit outfit? Ustřihni pár pramenů z paruky a přidej je k tomu, co uznáš za vhodné. Hosté a hostky pražského fashion weeku sáhli po sloučení s brýlemi nebo náušnicemi a ani v jednom případě rozhodně neprohloupili. Baví nás jak subtilní aplikace ve formě náušnic u looku č. 2, tak výraznější užití na alien coded slunečních brýlích. Vzhledem k tomu, že jsou oba looky pojaty podobným způsobem, bylo těžké se přiklonit na stranu jednoho z nich a určit vítěze. 


Sako od značky Tobias Equipment nás však zaujalo o něco víc než splývavý set ve starorůžové barvě a z toho důvodu se přikláníme k outfitu č. 1.

MBPFW
MBPFW Zdroj: REFRESHER/Dávid Marcin

Adidas sportswear

Pátý módní duel ovládly dvě návštěvnice, jejichž stěžejním prvkem outfitu byly tři pruhy společnosti adidas. Zastáváme se spojení sportovních kousků se streetwearovými oděvy, ne vždy to však jde podle plánu. Řeč je o prvním outfitu, který ať už chceme, nebo ne, připomíná kostým Supermana. Styling s černým topem a stříbrnou kabelkou je doslova jak z jiné dimenze, avšak ne v pozitivním slova smyslu. Outfit druhé návštěvnice také sice není něco, z čeho bychom šli do kolen, proti stylingu u looku č. 1 se však stále jedná o menší hřích.


Look č. 2 se pro nás v tomto kole stává vítězem, primárně díky své neutrálnosti. 

MBPFW
MBPFW Zdroj: REFRESHER/Dávid Marcin

Káro

Jak už jsme zmiňovali v outfit checku ze 3. dne MBPFW, kostky a káro patřily jednoznačně mezi nejoblíbenější printy letošní podzimní edice. Návštěvnictvo je do svých outfitů uplatnilo různými způsoby, za nás však nejlépe fungovaly ty s potištěnou sukní. Kárované sukně připomínající kilt mají něco do sebe a líbí se nám seskupení s vysokými cowboy boots a distressed svetrem, jako tomu je u prvního looku. Károvaná vesta u looku č. 2 nás také baví a celá kombinace připomíná něco, co by si na sebe vzala Emma Chamberlain. Co nám však k celku nesedí, jsou černobílé loafers, které jsou na nás už too much.


Raději bychom šli do černé obuvi a nebránili bychom se ani její robustnější podobě. Návštěvník v looku č. 1 si se stylingem poradil o něco lépe. 

MBPFW
MBPFW Zdroj: REFRESHER/Dávid Marcin

Nezapomněli jsme pro tebe však dokumentovat ani zbytek outfitů, který najdeš ve fotogalerii níže. 

MBPFWMBPFWMBPFWMBPFW
Zobrazit galerii
(22)
Domů
Sdílet
Diskuse