Rekordní léto na stanicích Orlen Benzina: Dva miliony prodaných hotdogů

Benzina-občerstvení

Rekordní léto na stanicích Orlen Benzina: Dva miliony prodaných hotdogů

Prázdninový provoz na čerpacích stanicích sítě Orlen Benzina, která je s 435 stanicemi největším řetězcem v Česku, byl rekordní. Objem prodaného občerstvení meziročně výrazně vzrostl. "V segmentu občerstvení jsme v červenci poprvé v historii překonali hranici jednoho milionu prodaných hotdogů a zopakovali to i v srpnu. K hranici jednoho milionu prodaných kusů se přiblížily i energetické nápoje," řekl Vladimír Dočekal, ředitel sítě čerpacích stanic Orlen Benzina a dodal: "Podíl doplňkového zboží a občerstvení dosahuje v průměru 15 procent na celkovém objemu prodeje, máme ale i čerpací stanice, kde tento podíl dosahuje až jedné třetiny."

Čerpací stanice v síti Orlen Benzina již dávno nejsou jen místem pro doplnění pohonných hmot. Na dálnicích a hlavních silničních tazích, ve městech i v malých obcích slouží jako místa k odpočinku, pro pracovní i osobní schůzky a nákup doplňkového zboží včetně občerstvení, drogerie a léků. Čerpací stanice jsou dnes multifunkčními prostory s relaxačními zónami, dětskými hřišti, wi-fi připojením a možností dobití noteboků a mobilů, kde lidé tráví daleko více času než v minulosti.

Orlen Benzina nabídku svých nepalivových produktů a občerstvení průběžně inovuje a rozšiřuje. "V posledních letech razantně rozšířili zejména nabídku občerstvení. Náš gastro koncept Stop Cafe máme již na 338 čerpacích stanicích, tedy téměř všude tam, kde je to technicky možné. Na exponovaných místech, jakými jsou dálnice a další důležité vnitrostátní a mezinárodní tahy, nabízíme hotová jídla kombinující českou i mezinárodní kuchyni. V dalších lokalitách tvoří základ naší nabídky hotdogy, obložené či zapékané bagety, saláty, jogurty, sladké pečivo a mix limonád a ovocných šťáv," popsal nabídku Vladimír Dočekala uzavřel: "Pamatujeme také na vyznavače vegetariánských a veganských pokrmů."

Orlen Benzina prodává řadu produktů pod vlastními privátními značkami Stop Cafe a Verva. Jedná se o teplé a studené nápoje, sladké a slané pochutiny a dárková balení. Celkem pod těmito privátními značkami Orlen Benzina nabízí již více jak 50 produktů. "Produkty nabízené pod privátními značkami jsou velmi oblíbené díky své kvalitě a výhodnosti. Během letošních prázdnin razantně vzrostl prodej například zmrzliny, oříšků a grilovacích omáček. Hitem léta se stala Stop Cafe jablečno-višňová šťáva, Stop Cafe belgická omáčka a Stop Cafe nanuky. Mimořádně úspěšné byly i naše energetické nápoje Verva, jejichž prodej meziročně vzrostl o více než 20 % a nyní tvoří celou čtvrtinu v kategorii energetických nápojů," uvedl Vladimír Dočekal, ředitel sítě čerpacích stanic Orlen Benzina.

Vlajkovou lodí nabídky Stop Cafe je vedle hotdogů a energetických drinků také káva. Tu Orlen Benzina nabízí v samoobslužných kávomatech. "Jde o fair-trade kávu speciálně umíchanou podle tajného receptu v Belgii," přiblížil Vladimír Dočekal a dodal: "Dlouhodobě nejoblíbenější je káva s mlékem, které prodáváme každý měsíc více milion a půl kusů. Následuje Cafe Latte a Cappuccino."

Síť čerpacích stanic Orlen Benzina patří do skupiny Orlen Unipetrol, která je vlastněna mezinárodní skupinou Orlen. Ta provozuje více než tři tisíce čerpacích stanic v pěti zemích - i v Polsku, Česku, Německu, Litvě, v Maďarsku a na Slovensku. Nedávno oznámila záměr převzít 266 čerpacích stanic značky Turmöl v Rakousku.

Zdroj: TZ

Diskuse

Petrol Magazín

Aktuální vydání2024/2 Téma číslaKaminová doprava
Aktuální číslo

Přihlašte se k odběru novinek