Jak se připravuje Znojemské historické vinobraní? Zveme vás s Apetýtem do centra festivalového dění

8. září 2023

V královském městě Znojmě se od 8. do 10. září 2023 koná už po osmatřicáté Znojemské historické vinobraní. V den zahájení akce sem zavítalo i mobilní studio Českého rozhlasu Brno.

V pátek 8. září se studio Českého rozhlasu Brno přesunulo do Znojma, konkrétně k Enotéce znojemských vín v areálu pivovaru, aby své posluchače pozvalo na 38. ročník Znojemského historického vinobraní.

U mikrofonu jsme přivítali nejen znalce vína, ale především protagonisty hlavních historických postav i organizátory akce, která letos nabízí bohatý program na čtrnácti pódiích.

Jaké kulturní a gastronomické zážitky byste si neměli během celého víkendu nechat ujít? O tom všem je Apetýt z historického centra Znojma.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.