Zahájení sezony a vernisáž

14.9.2023, 16:00 – 20:00

Výstava ve velkém foyer a banner na fasádě Vzletu: unconductive trash: taking off

Nový banner na fasádě domu již tradičně zahajuje novou sezónu kulturní křižovatky Vzlet. Šest měsíců jste mohli vidět poselství Vladimira 518, nyní pomyslnou štafetu převezme autorská dvojice Michal Pěchouček & Rudi Koval působící pod značkou unconductive trash.

Michal Pěchouček (1973) a Rudi Koval (1991) vystupují jako jeden subjekt od roku 2019. Hledají společnou identitu ve výtvarné práci nebo v každodennosti skrze společné výzvy.

Michal Pěchouček – absolvent Akademie výtvarných umění v Praze (1999). Laureát Ceny Jindřicha Chalupeckého. Autor samostatných i skupinových výstav, kmenový režisér Studia hrdinů Praha (2012–2019) Od roku 2020 spolu s Dominikem Gajarským vede ateliér Volného umění III na VŠUP v Praze.

Rudi Koval – absolvent Akademie výtvarných umění v Praze (2019), studoval v malířském ateliéru Vladimíra Skrepla (2015-2019) a intermediálním ateliéru Jiřího Příhody (2013-2015). V roce 2016 studoval na Middlesex University London. Jeho médiem je malba, koncept a prostor.

Výstava v Galerii Rohovka: Hilda Kolektiv: ,,MÁM TOHO HODNĚ, MÁM TOHO DOST,,

Společně s novým bannerem a výstavou ve velkém foyer se můžete těšit také na novou výstavu v Galerii Rohovka, která tentokrát vznikne pod hlavičkou uměleckého seskupení Hilda Kolektiv: Patricie Weinrichová, Marie Špačková, Dominika Slavická a Adina Chmelová.

Mám toho hodně, mám toho dost je pro nás mnohovýznamové pojmenování toho, jak se v dnešním světě cítíme. Název nabádá k představivosti. Můžeme ho vnímat jako tření mlýnských kamenů 21. století. Na jedné straně nekonečné možnosti a blahobyt, na druhé konec lidské civilizace.

S nadsázkou a humorem se na výstavě v galerii Rohovka snažíme reflektovat obyčejné štěstí přátelství, ale i to, když už je toho dost a my bychom nejradši všeho nechaly.

Hilda kolektiv je mladé společenství čtyř autorek: Dominika Slavická, Marie Špačková, Patricie Weinrichová a Adina Chmelová. Jméno si propůjčují od mystičky a duchovní Hildegardy z Bingenu, významné ženy středověku, která je pro kolektiv modelovou postavu. Hilda je umělecká skupina, kde se individuální přístupy propojují ve společném pohledu na svět a jeho promítnutím v umění.

 

Program:

16:00 výtvarná dílna pro děti s Evou Jiřičkou

17:00 prezentace ateliérů pro děti: animovaný film, Rádio Vzlet, Vzletofoto

18:00 vernisáže

unconductive trash: taking off / banner na fasádě domu a velké foyer

Hilda Kolektiv: "MÁME TOHO HODNĚ, MÁME TOHO DOST" / Galerie Rohovka