V Roudnici nad Labem se brzy otevře nová sportovní hala

9. září 2023

Stojí v sousedství 3. základní školy a sloužit bude hlavně basketbalistům.

Ti se do stávajících prostor už nevejdou. V klubu je téměř čtyři sta dětí. Nově vznikne také sportoviště, kde se budou moci hrát basketbalová utkání. Doteď je museli roudničtí hrát v Lovosicích nebo Mělníku. První zápasy by na nové palubovce mohli sportovci sehrát letos na podzim.

„Právě se zde dělají vyrovnávací terče, které odstraní nerovnosti podkladu,“ popisuje šéf Basketbalové akademie Jaroslav Pazourek poslední práce na nové palubovce. Na první trénink v nové hale si ale sportovci musí dva měsíce počkat. „Základní věci ohledně samotné konstrukce budovy už jsou hotové, teď řešíme interiéry, podlahy,“ doplňuje.

Nad rámec původního plánu na střeše přibude také malá fotovoltaická elektrárna. „Chceme tím dosáhnout co nejmenší energetické náročnosti budovy,“ říká Pazourek.

Kromě Basketbalové akademie se na financování stavby podílí také štětské papírny a město Roudnice nad Labem. „Město se podílí šesti miliony korun, práce, jak vidíte, končí, takže po dlouhé době se zase podařil projekt, který bude určitě ve prospěch města,“ domnívá se nezávislý starosta František Padělek.

Celkové náklady na stavbu nové haly jsou 25 milionů korun a kromě početné základny basketbalistů ji budou využívat i jiní sportovci. „Je to tu připravené i pro sálový fotbal, volejbal, a zřejmě doplníme i badminton,“ pokračuje Jaroslav Pazourek.

V montované hale vnikne také dvacet pět lůžek pro přespání, posilovna a tribuna až pro dvě stě padesát fanoušků.

Spustit audio

Související