‚Hraje dobře na každém povrchu,‘ říká o Vondroušové kouč Hernych. Nejbližším plánem je doléčit zranění

Tenistky Karolína Muchová a Markéta Vondroušová mají za sebou další vydařený grandslamový turnaj. A pro obě také platí, že zažívají zatím nejúspěšnější sezonu na profesionálním okruhu.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Markéta Vondroušová

Markéta Vondroušová během zápasu na US Open | Zdroj: Profimedia

V novém vydání žebříčku po US Open bude Vondroušová na šesté a Muchová na osmé pozici, obě jsou také na příčkách zaručujících účast na Turnaji mistryň. Přesto můžou mít plány, jak některé věci vylepšit, v nejbližší i třeba v té vzdálenější budoucnosti.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tenistky Vondroušová s Muchovou za sebou mají dosud nejúspěšnější profesionální sezonu. Jaké jsou jejich další plány?

„Doufám, že to hlavně vyléčí. Bolí ji loket,“ připomíná pro Radiožurnál Sport trenér Jan Hernych to hlavní. Dát tělu čas na doléčení zranění a až potom zase pokračovat v práci. Zdravotní problémy už v minulosti Markétu Vondroušovou několikrát zastavily, někdy i na delší období.

A tak i kouč přemýšlí, co by mohlo pomoci. „O tom se pořád bavíme, že kdyby fyzioterapeut Martin Janoušek mohl jezdit trochu víc, tak je to pro ni z mého pohledu dost stěžejní věc a doufám, že to do budoucna nějak dopadne,“ myslí si Hernych.

Když je Markéta Vondroušová zdravá, je jen těžko porazitelnou tenistkou, a od letošního wimbledonského titulu už to platí zřejmě na všech površích. „Mám pocit, že hraje dobře, dá se říct, na všem. Je zkrátka šikovná, dokáže hru přizpůsobit, takže je to spíš o momentální formě její i protihráček. Když bude zdravá, tak bude z mého pohledu hrát dobře. Takhle ji vidím od prvních let, co jsem s ní hrál,“ konstatuje kouč.

Turnaj mistryň v Mexiku a Pohár Billie Jean Kingové ve Španělsku. Tenistky straší program konce sezony

Číst článek

„Je tenisovým fanatikem, je to úplně neskutečné. Spoustu věcí se od ní učím i co se týče přístupu, sledování tenisu a žití tenisem. Myslím si, že jsem tenis taky docela, jak se říká, hodně žral, ale ona je ještě o level jinde.“

S motivací nemá problém ani Karolína Muchová, které se ještě nepodařilo vyhrát velký titul. Je to teď velký cíl finalistky Roland Garros a semifinalistky US Open.

A česká tenistka přiznává, že na každý grandslam už jezdí s cílem vyhrát potřebných sedm zápasů. „Docela jsem cítila, že tady mohla být šance,“ přiznává Karolína Muchová, která těží z velkého talentu a pestré škály úderů, ale poslední krok jí zatím scházel.

Také proto plánuje, že do týmu opět přizve mentálního kouče, i když jméno si zatím nechává pro sebe. „Jsme tak nějak v kontaktu. Myslím si, že je fajn mít někoho takového v týmu, už jsem ho párkrát i měla. Když cítím, že potřebuju s někým cokoliv probrat, něco ohledně týmu, odlehčit nějakou situaci, tak už jsem v minulosti měla nějaké kouče,“ říká Karolína Muchová.

Jaroslav Plašil, spu Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme