Francie vyhrála úvodní utkání MS v ragby nad Novým Zélandem 27:13. Marseillaisa zněla i v Praze

Mistrovství světa v ragby ve Francii začalo překvapivou výhrou domácího týmu 27:13 nad Novým Zélandem, který poprvé v historii šampionátů prohrál utkání základní skupiny. All Blacks před úvodním duelem šampionátu v Saint-Denis zvítězili ve všech předchozích 31 zápasech základní fáze.

Přenos ze zápasu špičkových světových ragbyových týmů z Paříže byl promítaný na nejrůznějších místech po celé zeměkouli, včetně mnoha restaurací v Česku. Protože Francie vyhrála úvodní utkání MS v ragby nad Novým Zélandem 27:13, není divu, že Marseillaisa zněla i v Praze v jedné ze zahradních restaurací, kde se přenos promítal na velké plátno a kam zavítali i příznivci ragbistů Francie.

Ale zmiňme se trochu více o průběhu utkání. Za Nový Zéland už po 93 sekundách položil první pětku Mark Telea. ale Francouzi  do přestávky otočili skóre na 9:8, a i když v úvodu druhé části opět rychlonohý útočník Telea získal pro trojnásobné mistry světa opět  vedení a to 13:9, ale domácí borci  povzbuzovaní osmdesátitisícovou kulisou diváků poměr bodů  obrátili.

Pro  Francouze 17 bodů zařídil zadák  Thomas Ramos, který proměnil pět trestných kopů a jeden následný kop po položené pětce.

Oba soupeři Francie a Nový Zéland jsou nadále velkými favority  ve skupiny A, kterou hrají ještě Itálie, Uruguay a Namibie. Do čtvrtfinále postoupí nejlepší dva týmy skupiny. Turnaj, jak už víte, potrvá do 28. října.

Paříž 8. září 2023

     Ragby                                                                                              



Skupina A
Francie - Nový Zéland 27:13 (9:8)
Pětky: 2:2 




Program MS v ragby 2023 (8. září 2023 - 28. října 2023)


Kuriozita před MS v ragby 2023. Tonga má méně obyvatel než je na Novém Zélandě ragbistů


Nejmenší hráč na MS v ragby je z Irska a je o dvě hlavy menší než dlouhán Rumun Stefan Iancu! Máme i jiné kuriozity před MS





Líbil se vám článek? Máte k němu nějakou připomínku nebo zajímá vás diskuse k němu?
Více na facebookovém profilu webu zde.



(Petr Skála pro ceskeragby.cz, foto a koláž: Petr Skála)

(2023 / 126 /  33 /  15)

Odvrátí fotbalový svaz pohromu?

2.6.2024 09:00:00

Pořádná finanční rána hrozí fotbalovému svazu. Poté, co se vzdal řízení nejvyšší ligové soutěže, je pro něj MOL cup, který pořádá klenotem. Což je ale bohužel něco, co svaz příliš neumí. Nejde z...