ALTEPRO Trophy by EXTEC – po druhém dni v čele David Tomi a Gabriela Roberta Vítů

ALTEPRO Trophy by EXTEC – po druhém dni v čele David Tomi a Gabriela Roberta Vítů

Další den za krásného počasí čekal na hráče a hráčky ALTEPRO Trophy by EXTEC. V pánské kategorii se tentokrát pod par hřiště dostali čtyři hráči, nejlepší průběžné skóre má před finálovým dnem David Tomi (-2) před dnešním spoluhráčem Timotejem Formánkem (-1). Dámám i nadále dominuje Gabriela Roberta Vítů (144, even par).


Dnešní druhé kolo kombinovaného turnaje pro profesionály i amatéry se neslo v očekávání nástupu mladých perspektivních hráčů, ale ti se zatím tak docela neprosadili. Louis Klein donesl 84 (+12), když nastřílel osm na pětiparové trojce i čtyřparové šestce (dva auty). Pak už se výsledkově „pustil“. O něco lépe zahrál místní naděje Matěj Mňahončák s výsledkem 77 (+5) a na vedení mu z devátého místa schází propastných třináct ran. Celkem čtyři hráči dnes zahráli pod par hřiště.

Průběžný lídr David Tomi svou hru na kynžvartském hřišti komentuje: Dneska byly ideální podmínky, i proto jsme ve flightu dva celkem zaskórovali. Šlo mi to z týčka i železy, maličko mi nechodily paty. Tam, kde jsem skóroval to bylo zpravidla doklepnutí po dobré příhře. Na zítřek mám v plánu hrát co nejlíp, nechci raději nic zakřiknout, pokud jde o umístění“. David zaznamenal pět birdie, na dvou obtížných jamkách (3 a 16) pak zaznamenal bogey.

Nejlepším profesionálem je zatím hrající bafuňář Lukáš Tintěra na třetím místě (+5).

Ženám dominovala i dnes Gabriela Roberta Vítů, která sice donesla 77 (+5) ale i tak vede o devět ran před Amálií Tauer a Kristinou Lebovou, které si prohodily pořadí ze včerejška a poslední dámský flight tedy půjde ve stejném složení jako dnes.

Kynžvartský šéf Martin Mňahončák turnaj komentuje: Jsem rád, že konečně špičkoví čeští amatéři ukázali, že když se u nás hraje hlavou, dá se hřiště pod par zahrát. Těším se, že Tomi s Formánkem budou zítra předvádět podobné výkony a že bude na co koukat.“

ALTEPRO Trophy by EXTEC se hraje od 8. do 10. září na hřišti v Kynžvartu, prize-money jsou 300.000,- Kč a soutěž je vypsána pro muže i ženy, profesionály i amatéry. Event je zařazen do WAGR. Promotéry jsou Česká 1 (CzechOne) a GC Kynžvart. Turnaj nemá cut a vrcholí finálovým dnem v neděli 10. září.

Pořadí po druhém dni:

Muži:

  1. Tomi 142
  2. Formánek 143
  3. Tintěra 147

 

Ženy:

  1. Vítů 144                      
  2. Tauer 153
  3. Lebová 154

 

Kompletní výsledky zde: https://www.cgf.cz/cz/turnaje/turnaje-vyhledavani/turnaj/vysledkova-listina?id=866523705