Hlavní obsah

Dronový ohňostroj na kyjevském nebi. Snímky zachytily ruský noční útok šáhidy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev
Aktualizováno

Kyjev se v noci na neděli stal terčem nebývalého útoku ruských dronů. Ukrajinské síly protivzdušné obrany oznámily, že jich zničily více než dvě desítky, generální štáb ukrajinských ozbrojených sil poté upřesnil, že Rusové v noci na Ukrajinu vyslali celkem 32 šáhidů, z nichž většina mířila do Kyjevské oblasti. Agentura Reuters zveřejnila fotky ukazující exploze na kyjevském nočním nebi.

Noční útok dronů na KyjevVideo: Reuters

 
Článek

„Tuto noc nepřítel zaútočil na Kyjev bezpilotními letouny typu Šáhid,“ uvedl na telegramovém účtu náčelník kyjevské vojenské správy (KMVA) Serhij Popko s tím, že drony vstupovaly do hlavního města ve skupinách a z různých směrů. Silám protivzdušné obrany se jich podle něj podařilo zničit víc než dvacet.

Popko poznamenal, že trosky padaly v několika obvodech hlavního města, v Ševčenkovském obvodu poškodily byt ve výškové budově. „Většina trosek ale dopadla na otevřenou, nezastavěnou plochu. Byla poškozena auta, elektrické vedení trolejbusů, povrch vozovky. V tuto chvíli víme o jednom zraněném, který není v ohrožení života,“ řekl Popko.

Generální štáb ukrajinských ozbrojených sil poté na Facebooku uvedl, že Rusové v noci na Ukrajinu vyslali celkem 32 šáhidů, z nichž většina mířila do Kyjevské oblasti. Ukrajinská protivzdušná obrana jich podle něj zachytila 25.

Rusové hlásí drony na Krymu

Ruské ministerstvo obrany na Telegramu oznámilo noční sestřelení osmi dronů nad Černým mořem a zničení tří vysokorychlostních vojenských člunů, které údajně zaútočily na okupovaný Krym.„V noci na 10. září byl zastaven pokus kyjevského režimu provést teroristický útok pomocí bezpilotních letounů proti objektům na území Ruské federace, “ napsalo.

Ministerstvo později na Telegramu informovalo, že Rusko zničilo tři vysokorychlostní vojenské čluny s vyloďovacími skupinami ozbrojených sil Ukrajiny v Černém moři. „Dnes v noci v západní části Černého moře na severovýchod od Hadího ostrova zničilo letadlo námořního letectva Černomořské flotily tři vysokorychlostní vojenské čluny americké výroby s vyloďovacími skupinami ozbrojených sil Ukrajiny, které měly namířeno směrem ke krymskému pobřeží,“ uvedlo.

Vzdušná kampaň proti Rusku pokračuje. V Rostově na Donu hlášeny exploze v místě velitelství

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám