Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Cincibuch s Podrazilem dojeli na MS ve veslování ve finále C čtvrtí

Dvojskif Jan Cincibuch, Jakub Podrazil obsadil na mistrovství světa ve veslování v Bělehradě čtvrté místo ve finále C a celkově skončil šestnáctý. Účastníci olympijských her v Tokiu budou muset o start na olympiádě v Paříži bojovat v dodatečné kvalifikaci příští rok v květnu. Ze šampionátu na vrcholnou akci nadcházející sezony postoupilo jedenáct dvojskifů.

Je nám líto, video expirovalo.
Podrazil s Cincibuchem ještě o účast v Paříži budou moci bojovat

Na rovinu, my jsme očekávali umístění ve finále C. Kdyby se nám povedlo dostat se do finále B, byl by to zázrak," řekl Podrazil. Na zdravotní problémy na začátku sezony a chybějící starty na velkých akcích se vymlouvat nechtěl. "Asi nám ale trošku chybělo závodění s ostatními. Světový pohár, mistrovství Evropy. Člověk pak jde do mistrovství světa s pěti šesti závodními dny, což je málo," uvedl.

Lze předpokládat, že Podrazil s Cincibuchem se budou snažit dostat na olympiádu z dodatečné kvalifikace, kde budou ve hře poslední dvě místa. "Musíme si nad tím sednout, zanalyzovat to a připravit se na květnovou kvalifikaci, kterou umím zajet. Budeme sázet na to, že mi to jde," pousmál se Podrazil, který specifický závod v minulosti již třikrát zvládl.

Skifařka Lenka Lukšová se s MS rozloučila třetím místem ve finále D. Dvojskif Markéta Nedělová, Michala Pospíšilová "déčko", v němž neměl soupeře, vyhrál.

"Představovala jsem si, že budu končit v trochu jiné jízdě. S výsledkem nemůžu být spokojená," řekla Lukšová, která skončila celkově jednadvacátá. "Dnes jsem to zkusila od začátku, bohužel mi pak došly síly. Jsem ráda, že jsem aspoň ve finiši s někým závodila, ale spokojená být nemůžu," řekla veslařka, která na konci měsíce oslaví 32. narozeniny.

Důvod, proč se jí MS nevydařilo, neznala. "Vůbec jsem se nemohla dostat do závodu. Nevím, proč to nešlo, nedokážu to vysvětlit," uvedla Lukšová, která se o olympiádu bude zřejmě příští rok pokoušet na dvojskifu s Annou Šantrůčkovou. Na dvojskifu Lukšová ještě pod dívčím jménem Antošová startovala již na třech olympiádách.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články