Sleduj nás

Dana White: Jsem pro okamžitou odvetu mezi Stricklandem a Adesanyou!

Dana White: Jsem pro okamžitou odvetu mezi Stricklandem a Adesanyou!FOTO: UFC

Dnes v noci proběhl v australském Sydney turnaj UFC 293, který přinesl hromadu zajímavých zápasů a drsných ukončení.

Závěr turnaje navíc doručil prvotřídní překvapení, které šokovalo zaplněnou Qudos Bank Arenu.

Očekávaný hlavní zápas nabídl střet šampiona Israela Adesanyi s vyzyvatelem Seanem Stricklandem. Američan naskakoval jako náhradník za zraněného Dricuse Du Plessise, a v jeho vítězství věřila jen hrstka věrných fanoušků.


Zápas začal podle očekávaných not, tedy Israel fantastický na nohách a čekající na kontr. Sean se snažil tlačit a také zůstával trpělivý, což se mu vyplatilo na konci kola, kdy šampiona nachytal tvrdou pravačkou a poté jej zasypal salvou úderů u pletiva. „The Last Stylebender“ vše zázrakem přežil, ale bylo vidět, že k úderům Stricklanda získal úplně nový respekt.

Druhá pětiminutovka nicméně nabídla lehké obrození šampiona, který dokázal být přesnější a naklonil si tak bodové na svoji stranu. To byl poslední dobrý počin, který Adesanya na téměř domácí půdě předvedl.


Zbytek zápasu se odehrával v režii tvrdšího Stricklanda, který trápil soupeře přední rukou i nepříjemnými frontkicky. V závěru se nahecovaný Američan rozhodl zariskovat přestřelkou, která již na výsledku nic nezměnila, ale rozhodně pobavila diváky. Výsledek tak byl jednoznačný a nový král divize si připsal jedno z nejpřekvapivějších vítězství poslední doby.

„Co to je? Já snad sním. Čeká mě brzy probuzení? Dejte mi někdo bombu, abych věděl, že je to skutečné. Můj Bože. Nikdy za milion let bych si nemyslel, že se mi něco takového povede. Moc nebrečím, ale teď mám sakra problém, abych vůbec udržel slzy,“ prohlásil očividně dojatý Strickland po převzetí opasku.

Šokující vítězství nenechalo chladného ani největšího bosse organizace Danu Whitea, který oběma bojovníkům nabídl zajímavý scénář pro příští zápas.


„Myslím, že určitě stojí za to udělat okamžitou odvetu. Po souboji s Alexem Pereirou začali všichni Seana Stricklanda podceňovat. On ale ukázal, jak to pro něj byl důležitý zápas. Zajímalo by mě, jestli tuhle chybu neudělal i Israel. Odpověď zná ale pouze on!“

Zdroj: UFC tisková konference, Tapology


Další články