Hlavní obsah
Sport

Kanonýři jedou na vítězné vlně, obrátili zápas a poradili si s nájezdy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Jiří Hokův / Studio fabrika

Druhé místo v tabulce první ligy, dvě vítězství a vždy boj nad rámec standardního hracího času. Taková je bilance florbalových Kanonýrů po dvou úvodních zápasech nové sezony.

Článek

Až samostatné nájezdy rozhodli první domácí zápas proti Otrokovicím. V polovině utkání ještě Kanonýři prohrávali 0:2. Následně se jim podařilo díky dvěma brankám v závěrečné části dokonce přejít do vedení, hosté ale v 54. minutě překonali Ponomareva a poslali tak utkání do prodloužení i samostatných nájezdů. Rozhodující trestná střílení v ligovém šlágru proti exsuperligovému mužstvu proměnili Matěj Stůj a Matyáš Bachmaier. Hvězdou zápasu se stal Vojtěch Novák.

Prvního gólu se v samotném závěru hodně vyrovnané úvodní třetiny dočkaly Otrokovice, když deset vteřin před sirénou se po rychlé kombinaci prosadil Vykopal. Po přestávce pak přidali hosté druhou branku, když se po závaru před Ponomarevem k míčku dostal Šťourač a propasíroval ho do sítě. Nicméně v polovině utkání snížil po rozehrávce od mantinelu Čika, za jehož přesnou střelou tahem se hostující brankář jen marně ohlížel.

Domácí se hnali za vyrovnáním a na počátku třetího dějství se i dočkali. Svačinka od půlky poslal směrem k brance rychlou nahrávku, která našla volného Nováka, jenž se nemýlil. Kanonýři byli rázem lepší, měli i další šance. V přesilovce si vypracovali tlak, kterou nakonec zužitkoval ranou do šibenice Bachmaier a Kladno vedlo.

Domácí se pak snažili držet co nejvíce, tak aby kontrolovali čas a zároveň otupili soupeře v touze po vyrovnání. Ovšem v 54. minutě po rozehrávce Otrokovic z rohu se míček dostal až k volnému David Ležatkovi, který skóre dotáhl na 3:3. A tak i druhý ligový zápas Kanonýrů v této sezoně zamířil do prodloužení, které však vzhledem k opatrnosti obou mužstev rozhodnutí nepřineslo.

Proto následovaly nájezdy. Ten první sice otrokovický Vykopal proměnil, nicméně Stůj reagoval a pak už čaroval Ponomarev. Vychytal Martina Ležatku i Šťourače, a vzhledem tomu, že se Bachmaier nemýlil, bylo rozhodnuto.

Další zápas čeká kladenské florbalové áčko 16. září v Praze proti FAT PIPE Start98.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz