ALTEPRO Trophy by EXTEC – vítězství pro sebe urvali David Tomi a Gabriela Roberta Vítů

ALTEPRO Trophy by EXTEC – vítězství pro sebe urvali David Tomi a Gabriela Roberta Vítů

Až do posledního patu na osmnácté jamce se rvali o vítězství mladíci David Tomi a Timotej Formánek ve finálovém dni ALTEPRO Trophy by EXTEC v Kynžvartu. Nakonec si mohl vítězně plácnout s caddym David Tomi. O vítězství Gabriely Roberty Vítů nebylo pochyb už o mnoho dříve.


Souboj o čelo v pánské kategorii se dnes zúžil především na dva mladé a dravé soupeře Davida Tomiho a Timoteje Formánka. David měl skvělý nástup, třikrát skóroval hned na začátku kola. Pak se hra největších favoritů vyrovnala a na sedmnáctce Formánek do těžké pozice zahrál birdie a stav byl srovnán.

Drajv na osmnáctce směrem k zámku přes dvěstěmetrovou vodní překážku zvládli oba. Příhru do greenu pak oba poslali do vysokého jetele v prohlubenině vlevo vedle greenu, opticky lépe Formánek. David Tomi svou příhru čipnul pár centimetrů za jamku a snadno doklepl do paru. Timy Formánek z hustšího porostu míček u jamky neubrzil a zbýval mu pětimetrový pat s lehkým breakem, aby si vynutil rozstřel. Pat mu o pár centimetrů nevyšel a David si mohl padnout do náruče se svým caddym, protože bylo vše jasné.

Vítěz David Tomi svou hru komentuje: „Celý flight si dnes hru užil. Byla to výborná runda, bavilo nás to. Já měl skvělý nástup se třemi birdies, vytvořil jsem si maličký náskok ale Timy Formánek se nedal a tlačil co to šlo. Po celou dobu jsem se tady v Kynžvartu mohl spolehnout na železa, ale dneska mi trochu odešla ve druhé devítce. Zkomplikoval jsem si život na šestnáctce (bogey) i na osmnáctce, kde jsem netrefil green. Naštěstí mě zachránil skvělý čip. Napětí to ale bylo až do konce, to se divákům muselo líbit“ dodává sympatický mladík.

Ženám dominovala i dnes Gabriela Roberta Vítů, která zahrála náročné hřiště v paru ale i to jí bohatě stačilo na dominanci nad zbytkem startovního pole o 15 ran. Ke své hře dodala hodnocení: Hrálo se mi dobře, hřiště bylo náročné a tvrdé, ale pokud se mi dařilo zasahovat fairwaye, vyhýbala jsem se potížím. Spolehnout jsem se mohla především na hru z týčka, slabší bylo patování. Kratší zaváhání jsem měla včera na prvních jamkách (double – double – bogey na jamkách 3 až 5) ale zvládla jsem to, byla jsem stále klidná a soustředěná. Hru svých soupeřek komentovat nechci ale přiznávám, že jsem doufala, že si co nejdřív vytvořím nějaký zajímavý náskok a pak už to dohraju v klidu, což se povedlo.“

ALTEPRO Trophy by EXTEC se hrála od 8. do 10. září na hřišti v Kynžvartu, prize-money byly 300.000,- Kč a soutěž je vypsána pro muže i ženy, profesionály i amatéry. Event je zařazen do WAGR. Promotéry jsou Česká 1 (CzechOne) a GC Kynžvart.

Finálové pořadí:

Muži:

  1. Tomi 214
  2. Formánek 215
  3. Tintěra 221

 

Ženy:

  1. Vítů 216       
  2. Tauer                231
  3. Lebová 235

 

Kompletní výsledky zde: https://www.cgf.cz/cz/turnaje/turnaje-vyhledavani/turnaj/vysledkova-listina?id=866523705