Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: Přízraky v Benátkách jsou zábavným hororem


ikona
Spooner
hercule poirotkenneth branaghpřízraky v benátkáchprvní reakce
Další filmové dobrodružství legendárního detektiva zavítalo do strašidelných vod. A sbírá chválu.  

Když na začátku loňského roku kiny tak trochu prošuměla hvězdně obsazená detektivka Smrt na Nilu, zdálo se, že Hercule Poirot v podání Kennetha Branagha už v kinech nic vyšetřovat nebude. Jenže u Disneyho poznali, že v této detektivní sérii se může ještě skrývat kvalita a rozhodli se jí dát další šanci. A evidentně udělali dobře. Uznávaný britský tvůrce se totiž v Přízracích v Benátkách rozhodl trošku experimentovat a posunout Poirota nečekaným směrem. Přízraky v Benátkách tak nejen, že adaptují jeden z méně známých příběhů Agathy Christie, ale navíc v trailerech hezky koketovaly s hororovým žánrem. Tyto snahy autorům vydržely i do samotného snímku a podle prvních recenzí to byl krok správným směrem.

Na Rottenech totiž mají Přízraky v Benátkách zatím 80 % kladných recenzí s hezkým ratingem 6,8. Ano, skóre by klidně mohlo být i vyšší, musíme však brát v potaz, že zahraniční kritici nebyli nikdy velcí fandové Branaghových detektivek a Smrt na Nilu i Vražda v Orient Expresu měla kolem 60 % pozitivních hodnocení a ratingy byly také o něco nižší. Přízraky v Benátkách se tak stávají dosud nejlépe hodnocenou „poirotovkou“ z Branaghovy stáje. Chválí se pak nejvíce právě hororový svěží vítr. Zde si režisér prý s kombinací detektivky a strašení hezky hraje, přidává do příběhu prvky gotického hororu a dokáže člověka hezky vylekat. Někteří recenzenti dokonce s nadsázkou píší, že by se nedivili, kdyby Branaghovi po premiéře zavolal slavný hororový producent Jason Blum.

Režie si pak pomáhá i skvělou výpravou, povedenou dobovou atmosférou, přesně hrajícími herci a v neposlední řadě také sázkou na méně provařenou předlohu, takže příběh přinese divákovi i nejedno překvapení. Na druhou stranu, ne všichni se u nového Poirota bavili a někteří si stěžují na unavené tempo, prázdné charaktery a znuděné herce, co nemají moc co na práci. Kriminální linka pak podle mnohých mohla být propracovanější. Nejvyšší krimi liga se tu tedy asi nehraje, ale chytlavou detektivku se zábavnou hororovou vložkou bychom zkrátka dostat mohli.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace