Gebre Selassie bude v Liberci sportovním manažerem

12.09.2023, 21:45
Aktuality
Theodor Gebre Selassie (© fcslovanliberec.cz)

Někdejší český reprezentant Theodor Gebre Selassie po skončení hráčské kariéry bude nadále působit v Liberci, a to na pozici sportovního manažera prvního týmu. Slovan o spolupráci s bývalým dlouholetým obráncem Brém informoval na klubovém webu.

"Jsem plný očekávání, co mi nová role přinese a jak se v ní budu cítit. Doufám, že v ní budu pro klub prospěšný," uvedl Gebre Selassie. Ve funkci chce využít zkušeností z angažmá v bundeslize. "V úzké spolupráci s trenérským štábem a sportovním ředitelem se budu věnovat záležitostem týkajícím se A-týmu," doplnil.

Podle ředitele klubu Pavla Marka přišel správný čas na to, aby se Gebre Selassie zapojil do chodu klubu v nové roli. "Už když se Theo vracel z Brém do Liberce, počítalo se s tím, že svých bohatých zkušeností bude moct ve prospěch Slovanu využít nejen jako hráč. Získáváme v něm posilu, která by měla pomoct s fungováním našeho sportovního úseku," řekl Marek.

Gebre Selassie v červnu neprodloužil v Liberci hráčskou smlouvu a v 36 letech ukončil profesionální kariéru. Nehrál už v závěru jarní části uplynulé sezony kvůli zlomenině nohy, kterou utrpěl na začátku března v utkání domácího poháru proti Spartě. S fotbalem začínal ve Velkém Meziříčí, působil také v Jihlavě a pražské Slavii, s níž získal dva ligové tituly (2008 a 2009). Mistrovský primát si připsal i v Liberci (2012), nejdelší část kariéry pak strávil v Brémách, za Werder hrával v letech 2012 až 2021, než se předloni v létě vrátil do Slovanu. V české lize si Gebre Selassie připsal 154 startů a devět branek, za reprezentační "áčko" má na kontě 54 zápasů a tři góly.

Autor: ČTK

Komentáře (14)

Přidat komentář
lampas

Dost důležitý krok, za který jsem velmi rád. Gebre asi nebude nový Nezmar, ale má hlavně mezi kluky v kádru velký respekt. Navíc je to velmi inteligentní kluk s velkým rozhledem, takže je jen dobře, že takový lidi stavy našeho tristního managementu doplňují.

Tipuji, že bude zkoušet tahat kluky z Německa, který se třeba z juniorky v rámci velký konkurence nebudou moct dostat do dospělého fotbalu, ale pro naši ligu by mohli být přesto perspektivní. Sice to může být střelba do neznáma, ale furt lepší, než dělat věčně ubohou kurvu pražských "S".

Reagovat
kilobyte

Jenže junioři z Německa nebudou zadarmo. Hlavně teda platově. Jedině, že byste pro změnu dělali kurvu nějakému klubu z druhé Bundesligy.

Reagovat
Rudy

Liberec! Dal snad nemusim nic dodavat. Uz vidim mladeho nemce jak se tesi do takove diry. Brutalni plat je jedina sance jak nekoho takoveho dovest.

Reagovat
inferno08

Když mohla Jihlava dotáhnout kapitána juniorky Dortmundu, tak Liberec by snad taky mohl nějakého mladého Němčoura přesvědčit.

Reagovat
Kucka

Reagovat
Marisic

Reagovat
Marisic

kdyť už teď tahá Liberec mladý z beneluxu

až moc černobílý vidění popravdě, Liberec vůbec taková díra není

Reagovat
ttopi

To si od toho fakt slibuješ, že sem bude tahat mladý kluky z Německa? Já teda moc ne. Naše liga je specifická, není pro každého. Zase bych nerad aby sem chodili hráči z ciziny dosahující podobné kvality jako domácí kluci. A dalšího Musialu sem asi nedotáhne.

Reagovat
cr7sux

Proč ne, však je taky černej

Reagovat
bartes

kdyby to tak lehce šlo, tak pražské S mají těch hráčů plné akademie. České týmy se musí orientovat na země s podobnými a nižšími cenami hráčů. Takže sever Evropy, kde nakupují pražské S, Balkán, Slovensko, Ukrajina, Maďarsko a pak možná zbytek....

Reagovat
lampas

Ti hráči pro pražský S právě vůbec nemusí být nijak zajímavý, zvláště když sami mají akademie na špičkové evropské úrovni (zvláště Sparta). A neříkám, že musí jít nutně o hráče z juniorek bundesligových týmů. Spíše celkově očekávám, že Gebre bude dost sledovat německý trh, kde se mohou právě pohybovat i balkánci apod.

Reagovat
salami

Postavit to na juniorech z Nemecka se to neda, ale jako jedna z variant odkud doplnovat by to za me nemuselo bejt vubec spatny, z Nemecka je to kousek a i kdyz to financne pro ty kluky asi nebude extra zajimavy, furt je to sance si zahrat prvoligovej dospelej fotbal a to pro nektery z nich muze bejt cesta. A pokud si to Liberec dobre nastavi, tak to pro nej muze bejt taky vyhodny.

Reagovat
Marisic

Liberec už s těma mladýma ze západu trochu začal ne? Respektive začal tahat mladý z Beneluxu, Govaers, Olaf Kok, předtím Vliegen samozřejmě

Reagovat
Pablos

Kdyby to bylo u Slavie… píše se tu trafika

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele