Plzeň chce do čtvrtfinále. Kořínek vítá návrat odchovanců

Tisková konference HC Škoda Plzeň | Foto: hcplzen.cz

13. září 2023, 8:00

Jakub Štěrba

Nový extraligový ročník již klepe na své dveře. Úvodní slovo si vezmou hokejisté Plzně a Třince, kteří ve čtvrteční předehrávce vše odšpuntují. V tiskovém centru LOGSPEED CZ Arény se v úterý konala každoroční předsezónní tisková konference, kde byly mimo jiné odhaleny i nové dresy.

Když opomineme covidový ročník, tak poslední play off si Škoda Plzeň zahrála naposledy před pěti lety. Předchozí tři ročníky skončila už v předkole. Nejprve jasná záležitost s Olomoucí (0:3), následně se rozhodovalo až v pátém zápase. Jak s Mladou Boleslaví, tak s Libercem důležitou bitvu Škoda nezvládla. 

„Věřím, že nás čeká atraktivní a skvělá sezona. V týmu proběhly poměrně velké změny, ale věřím, že kluci, kteří přišli, dokážou góly nahradit. Snad si sezonu užijeme a doufáme, že fanoušci budou chodit ve velkém počtu. Cíl je opět jasný, dostat se mezi nejlepších osm týmů,“ přeje si místopředseda představenstva klubu Martin Straka.

„Sponzoři nám věří, podařilo se nám získat více finanční podpory než loni, za což jsme velice vděční.“

Po minulém ročníku nastala u indiánů velká změna, právě Straka totiž prodal polovinu klubu. V roli spolumajitele doplní společnost Autocentrum Šmucler.

„Již delší dobu jsem k sobě hledal silného partnera, který by se zapojil do řízení klubu. Jsem velice rád, že jsem jej našel právě ve společnosti Autocentrum Šmucler, kterou vlastní Jan Šmucler a Miroslav Bláha,“ uvádí Straka, jenž pochopitelně z modrobílého hokeje neodchází. „Samozřejmě budu v klubu pokračovat, žádná jiná varianta nikdy nepadala v úvahu!“

Jeho slova posléze doplnil Jan Šmucler. „Pro mě nová, velká zkušenost, za kterou jsem rád. S Martinem se mi velmi dobře spolupracuje. Těším se na sezonu, sponzoři nám věří, podařilo se nám získat více finanční podpory než loni, za což jsme velice vděční.“

Generálním sponzorem zůstává společnost Škoda Group, která s plzeňským klubem spolupracuje již patnáct let. „Já za firmu Škoda Group bych rád zmínil, že jsme hrdým partnerem týmu HC Škoda Plzeň. V Plzni se cítíme jak doma, nepodporujeme tu jenom hokej, avšak Škoda Plzeň je naší vlajkovou lodí. Máme před sebou ještě rok smlouvy. Nyní jsme patnáct let generálním partnerem klubu, v sezoně přeji týmu jen ty nejlepší výsledky,“ praví Milan Kosař, viceprezident komunikace.

Minulou sezonu měnila Škodovka trenéry již po druhém kole. Petr Kořínek s Františkem Bombicem nahradili Václava Baďoučka s Milošem Říhou. 

„Jsem rád, že se do kádru vrací spousta plzeňských kluků, kteří pro klub budou v sezoně dýchat.“

„Po minulé sezoně si kluci odpočinuli, příprava začala pod vedením Jana Snopka na začátku května. Někteří hráči měli individuální plán, ale všichni jsou velmi dobře připravení. První měsíc na ledě byl velmi náročný, nyní vše již ladíme na první zápas sezony. Každoročně dáváme možnost mladým hráčům, nejinak tomu bude i letos, svou šanci si zaslouží. Jsme samozřejmě rádi i za návraty našich odchovanců,“ dodává Petr Kořínek.

Závěrečné slovo na tiskové konferenci patřilo kapitánovi, kterým zůstává i pro nadcházející ročník Jan Schleiss. Ten mimo jiné ocenil návrat ztracených synů.

„Určitě roli kapitána vnímám jako velkou poctu. Doufám, že do sezony dobře vstoupíme. Jsem rád, že se do kádru vrací spousta plzeňských kluků, kteří pro klub budou v sezoně dýchat,“ pokyvuje 29letý útočník.

„Užijte si hokejové MS s Tipsportem! Stačí jen začít, získat 500 Kč zdarma a hrát soutěže o ceny za 33 milionů!“

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz